OVAJ ČOVEK SE OBRATIO PORODICI BORE ČORBE: Nakon njegovih reči zavladao BOLAN MUK! (VIDEO)

Autor:

Zabava

07.09.2024

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kum Bore Đorđevića se obratio porodici tokom komemoracije.

OVAJ ČOVEK SE OBRATIO PORODICI BORE ČORBE: Nakon njegovih reči zavladao BOLAN MUK! (VIDEO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Na komemoraciji u čast Bore Đorđevića, pored brojnih prijatelja i saradnika, muzičara, govorio je i čuveni sportista, njegov kum, bokser Miodrag Perunović.

On se na početku obratio porodici, pa otkrio da mu je jako teško palo da odabere reči kojima bi opisao svog kuma, legendu, muzičku veličinu i ljudsku gromadu...

- Poštovana porodico, cenjeni skupe, dragi prijatelji... Kada sam juče sazano da treba da se oprostim od Bore, govoreći na ovoj komemoraciji, prvo sam pomislio da svakako treba. Da toliko toga o njemu mogu reći i da to neće biti teško, a onda shvatim da će biti teško naći prave reči da takvu muzičku veličinu, takvu legendu i ljudsku gromadu.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Kum Bore Đorđevića

 

On je zatim otkrio i da su se posle nekoliko godina druženja okumili, i to pod Ostrogom, gde je Bora od jednog monaha doživeo stvar koja ga je iznenadila.

Upoznali smo se pre 40 godina, posle par godina druženja dogovorimo se da se okumimo. Pođosmo pod Ostrog da to obavimo. Tamo je tada bio jedan stari monah, veliki duhovnik Girgorije. Kada smo prišli on pogleda u Boru i poče da recituje njegovu pesmu "Anđele". Reče Bori: "Ti si poseban, tebe je Bog poslao. Takvi trebaju ovom narodu". Bora je bio prijatno iznenađen i mnogo mu je godilo što u takvoj svetinji i od takvog duhovnika čuje svoju pesmu i takvu pohvalu.

Na komemoraciji posvećenoj Bori Đorđeviću, Miroslav Ilić je održao govor koji je dirnuo mnoge prisutne. Izrazivši svoju nespremnost za opraštanjem, istakao je privilegiju koju je imao da deli zlatno doba muzike sa Đorđevićem. "Bila je privilegija deliti sa tobom zlatno doba muzike u svim žanrovima na ovim prostorima. Ti na frontu svom, ja na mom", rekao je Miroslav Ilić, pre nego što se sa knedlom u grlu nastavio. Njegove reči o prijateljstvu sa Đorđevićem i obostranom poštovanju bile su ispunjene dubokim emotivnim nabojem.

Bora Đorđević preminuo je 4. septembra u 72. godini nakon duge i teške bolesti. Njegovo zdravstveno stanje se stalno pogoršavalo tokom poslednjih dana, dok je bio intubiran u bolnici u Ljubljani. Đorđević je, prema njegovoj želji, biće sahranjen u rodnom Čačku.

Muzički svet je izgubio ne samo talentovanog muzičara, već i ikonu koja je obeležila jedno vreme i ostavila neizbrisiv trag na muzičkoj sceni. Njegova dela će ostati kao večni podsetnik na njegovu genijalnost i doprinos muzici.

Bora Đorđević je ostavio neizbrisiv trag ne samo u muzici, već i u srcima mnogih ljudi. Njegova autentičnost, harizma i muzički talenat bili su neosporni. Kroz svoje stvaralaštvo, Đorđević je prenosio emocije i poruke koje su dirnule mnoge generacije. Njegove pesme su postale deo kolektivne memorije i ostavile su dubok i trajan utisak na ljude širom regiona.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading