ZAVRŠENA KOMEMORACIJA BORI ĐORĐEVIĆU! (VIDEO)

Autor:

Zabava

07.09.2024

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pratite uživo na portalu Republika komemoraciju muzičke legende Bore Đorđevića.

ZAVRŠENA KOMEMORACIJA BORI ĐORĐEVIĆU! (VIDEO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

12:15 - Komemoracija Bore Đorđevića se završila. 

12:05 - Ministar kulture Nikola Selaković održao je emotivan govor u ime predsednika Srbije, Aleksandra Vučića za komemoraciji Bore Čorbe. 

- Pripala mi je ta čast da se u ime predsednika Aleksandra Vučića oprostim od Bore Đorđevića. On je živi istinski baš kako je i pevao. Svima nama je delovalo lako šta je on radio snagom vulkana, ali tako je sa genijima. Tako je kada su sa nama, sada znamo koliko je sve to bilo teško. on će zauvek biti sa na nama, kada idemo u crkvu Svetog Marka, Pančevo… Sve je uradio za ljude koje voli, za decu, za porodicu… širinom svog dara koji nam je podelio učinio je da živimo bolje. Bora nije samo opevao nas grad i svet, vitez, Čačanin, roker… učinio nas je i učiće nas kroz svoje pesme za vidimo i živimo bolje, neka mu je večna slava, hvala i neka nas gleda sa anđelima - izjavio je Nikola Selaković. 

11:52 - Na komemoraciji su priučali i Borini prijatelji, te su se prisetili dana provedenih sa njim:

11:50 - Miroslav Ilić održao je potresan govor i otkrio sve o danima koje je u Gimnaziji proveo sa Borom.

11:30 - Drugi govor održao je osnivač Yu grupe "Hvala vam svima što ste dosli da ispoštujemo našeg prijatelja… Bio si veliki pesnik, veliki čovek ako postoji neko mesto gde ćemo se sresti, stescemo se, do tada… slava ti"

11:26 - Gradonačelnik  Čačka Milun Todorović održao je pri govor na komemoraciji

11:19 - Pre početka komemoracije, održan je minut ćutanja Bori Čorbi.

11:18 - Na komemoraciju su stigli i Gale Kerber i Vlado Georgijev, koji su porodici Đorđević izjavili saučešće, a potom se smestili.

11:02 - Počela je komemoracija Bori Čorbi. 

10:55 - Supruga Bore Čorbe, Dubravka sedela je u prvom redu, grcajući u suzama, gledala je u sliku svog voljenog. 

 

10:46 - Pred početak komemoracije počeli su se okupljati Borini prijatelji iz sveta muzike.

10:40 - Na komemoracijhu je stigao i pevač Miroslav Ilić. 

Foto: ST/Nemanja Pančić

Miroslav Ilić na komemoraciji Bore Čorbe

 

10:29 - Uživo u program Pink televizije se uključio doktor, koji je istakao da je pokušao da upozori Boru Čorbu da uspori: "Njegovi članovi benda su me zamolili da mu kažem da prikoči. U toj kući nije bio tri dana ukupno.

Republika

Foto: RTV Pink

Doktor Bore Čorbe

 

10:25 - Prijatelji i poštovaoci lika i dela Bore Čorbe su se upisivali u Knjigu žalosti.

10:21 - Na komemoraciji su stigli prijatelji Bore Čorbe, koji nisu krili tugu. Među prvima je stigao Milan Janković Čorba, nekadašnja rijaliti zvezda, koji je poznat po ljubavi prema Čorbi.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Milan Janković Čorba na komemoraciji Bore Čorbe

 

Danas, 7. septembra, ceo region se oprašta od legendarnog rokera, frontmena grupe "Riblja čorba", Bore Đorđevića, koji je preminuo u 72. godini u Ljubljani. Njegova porodica, prijatelji, saradnici i brojni ljubitelji muzike koju je stvarao, okupiće se danas u njegovom rodnom Čačku kako bi ga ispratili na večni počinak. Bora je svojom muzikom obeležio jednu eru, a njegova energija i strast prema muzici ostaju neizbrisivi deo kulturne baštine ovih prostora.

Bora Đorđević će ostati upamćen kao neko ko je svojom muzikom, stavovima i energijom obeležio jedno vreme. Njegov uticaj na rok muziku na prostorima bivše Jugoslavije je neosporan, a njegova lična borba sa bolešću i posvećenost umetnosti ostavljaju snažan utisak i inspiraciju generacijama koje dolaze. 

Komemoracija će se održati u Kulturnom centru Čačak, a nakon toga će biti organizovano primanje saučešća u kapeli na Gradskom groblju. Sahrana je zakazana za 14.30 časova, gde će se porodica, prijatelji i obožavaoci poslednji put oprostiti od ovog muzičkog velikana. Neposredno pred komemoraciju, u Kulturni centar je stigao ogroman venac sa dve ukrštene gitare, uz reči "Poslednji pozdrav našem Bori".

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading