SIN BORE ČORBE SE SLOMIO NA KOMEMORACIJI: Jecaji se prolomili salom, pritrčali mu u zagrljaj! (VIDEO)

Autor:

Zabava

07.09.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boris Đorđević nije mogao da sakrije tugu!

SIN BORE ČORBE SE SLOMIO NA KOMEMORACIJI: Jecaji se prolomili salom, pritrčali mu u zagrljaj! (VIDEO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Danas, 7. septembra, Čačak se oprašta od svog legendarnog rokera, Bore Đorđevića. Grad je ispunio poslednju želju voljenog muzičara, pripremivši venac u obliku dve gitare, sa poslednjom porukom koju je Bora ostavio za oproštaj: "Ne trošite džabe pare, nisam tol’ko važan lik. Ukrstite dve gitare, nek to bude spomenik - Bora Djordjević (Riblja Čorba)". Ovo je samo jedan od brojnih načina na koje se grad oprostio od svog velikana.

Boris Đorđević, Borin neutešni sin stajao je u prvom redu, gde je dočekivao ljude i primao saučešća, a na licu nije mogao da sakrije da ga je tuga razarala. 

Foto: ST/Nemanja Pančić

Sin Bore Đorđevića prima saučešća

 


Bora Đorđević će danas biti ispraćen na večni počinak na gradskom groblju u Čačku, gde će prijatelji, porodica i obožavaoci imati priliku da mu odaju poslednju počast. Zvanična komemoracija će biti održana u Kulturnom centru Čačak sa početkom u 11 časova, a grad će se još jednom okupiti kako bi se setio velikog muzičara i njegovog neizbrisivog doprinosa muzičkoj sceni.

Već je krenulo okupljanje u Kulturnom centru, gde će obožavaoci lika i dela Bore Đorđevića imati priliku da upute poslednji pozdrav slavnom rokeru, a fotografije preminulog muzičara neprestano su se smenjivale, dok su prijatelji brisali suze s lica zbog brojnih zajedničkih uspomena.

Bora Đorđević, osnivač grupe Riblja Čorba, ostavio je neizbrisiv trag na jugoslovenskoj i srpskoj rok sceni, sa svojim autentičnim stihovima i neponovljivim glasom. Njegova muzika je bila odraz vremena, a stihovi su dotakli srca generacija. Sa pesmama poput "Lutka sa naslovne strane", "Amsterdam", "Dva dinara, druže" i mnogim drugim, Bora je postao simbol bunta i slobode, ostavljajući dubok i neizbrisiv pečat u muzičkoj istoriji.

Poslednja poruka koju je Bora Đorđević ostavio za oproštaj odaje njegov skroman i autentičan duh. Njegove reči, "Ne trošite džabe pare, nisam tol’ko važan lik. Ukrstite dve gitare, nek to bude spomenik", svedoče o njegovoj skromnosti i želji da bude upamćen kroz svoju muziku. Njegova poruka ostaje kao podsjetnik na njegovu veličinu kao umetnika i kao čoveka.

Bora Đorđević će zauvek ostati u srcima obožavalaca širom regiona, a njegovo nasleđe će živeti kroz njegovu muziku i uticaj koji je imao na generacije. Njegova autentičnost, buntovništvo i iskrenost ostavili su dubok trag i inspirisali mnoge, ostavljajući neizbrisiv pečat na muzičkoj sceni. Oproštaj od Bore Đorđevića je trenutak tužan, ali i pun poštovanja prema jednom od najvećih muzičara ovih prostora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading