PRVO GROBNO MESTO U ALEJI ZASLUŽNIH GRAĐANA SE PRIPREMA ZA SAHRANU BORE ĐORĐEVIĆA! Ispred kapele ogroman venac od supruge Dubravke!

Autor: P. R. / M. I.

Zabava

07.09.2024

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bora Đorđević će danas biti ispraćen na večni počinak na gradskom groblju u Čačku, gde će prijatelji, porodica i obožavaoci imati priliku da mu odaju poslednju počast.

PRVO GROBNO MESTO U ALEJI ZASLUŽNIH GRAĐANA SE PRIPREMA ZA SAHRANU BORE ĐORĐEVIĆA! Ispred kapele ogroman venac od supruge Dubravke!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Danas, 7. septembra, Čačak se oprašta od svog legendarnog rokera, Bore Đorđevića. Grad je ispunio poslednju želju voljenog muzičara, pripremivši venac u obliku dve gitare, sa poslednjom porukom koju je Bora ostavio za oproštaj: "Ne trošite džabe pare, nisam tol’ko važan lik. Ukrstite dve gitare, nek to bude spomenik - Bora Djordjević (Riblja Čorba)". Ovo je samo jedan od brojnih načina na koje se grad oprostio od svog velikana.

Bora Đorđević će danas biti ispraćen na večni počinak na gradskom groblju u Čačku, gde će prijatelji, porodica i obožavaoci imati priliku da mu odaju poslednju počast. Zvanična komemoracija će biti održana u Kulturnom centru Čačak sa početkom u 11 časova, a grad će se još jednom okupiti kako bi se setio velikog muzičara i njegovog neizbrisivog doprinosa muzičkoj sceni.

Ispred kapele zatekli smo venac sa dve gitare od grada Gačka, iza dugačak beli venac od žene Dubravke i cele porodice. 

 

Prvo grobno mesto u Aleji zaslužnih građana u Čačku se priprema za sahranu legendarnog rokera. 

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

 

Bora Đorđević će ostati upamćen kao neko ko je svojom muzikom, stavovima i energijom obeležio jedno vreme. Njegov uticaj na rok muziku na prostorima bivše Jugoslavije je neosporan, a njegova lična borba sa bolešću i posvećenost umetnosti ostavljaju snažan utisak i inspiraciju generacijama koje dolaze. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading