OVDE ĆE BITI SAHRANJEN BORA ČORBA! Prve fotografije sa GROBLJA u Čačku, rokeru će biti ispunjena POSLEDNJA ŽELJA

Autor: P. R. / A. P.

Zabava

04.09.2024

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika posetila čačansko groblje - ovde će počivati frontmen "Riblje čorbe"!

Vest o smrti Borisava Bore Đorđevića, legendarnog frontmena grupe "Riblja čorba", potresla je javnost širom regiona. Poznati roker preminuo je u 72. godini u KBC Ljubljana, gde je bio hospitalizovan zbog hronične opstruktivne bolesti pluća, s kojom se dugo borio. Prema rečima menadžera grupe, obdukcija neće biti rađena, a Bora će biti sahranjen u rodnom Čačku, kako je i sam želeo.

Tim povodom, Republika se uputila u grad na Moravi, a nakon što smo posetili zgradu i kraj u kojoj je Đorđević svojevremeno živeo, put nas je naveo i na lokalno groblje, gde će muzičar biti ispraćen na večni počinak.

Obdukcija neće biti rađena. Porodica je odlučila da nije potrebna. Ubrzavaju se papiri u konzulatu kako bi telo moglo da se preveze u Čačak, gde će biti sahranjen, što je bila njegova želja i javno je to izjavio. Kada će to tačno biti, još uvek nije poznato, jer procedura još uvek traje i zavisi od završetka svih formalnosti - istakao je Bane Obradović, menadžer grupe "Riblja čorba".

Republika

Foto: Printskrin/Ata Images

Groblje u Čačku na kom će biti sahranjen Bora Čorba

Inače, kako smo uspeli da uočimo na licu mesta, nekadašnji stan Borine porodice, smešten na samo par minuta hoda od centra Čačka, svedoči o njegovim skromnim počecima. Simbolično nazvan "Borba", stan je bio mesto gde je mladi Bora zapisivao svoje prve stihove, a ime zgrade se provlačilo kroz njegove pesme čitavu njegovu karijeru. Iako se izgledom nije mnogo promenio tokom pedeset godina, ovo mesto je postalo simbol Borinog detinjstva i početaka u muzici.

Detaljnije možete pogledati OVDE.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading