OTKRIVAMO DETALJE BORINOG TESTAMENTA I KOJA MU JE BILA POSLEDNJA ŽELJA! ČITAJTE U SRPSKOM TELEGRAFU!

Autor:

Zabava

05.09.2024

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budite bolje informisani od drugih!

OTKRIVAMO DETALJE BORINOG TESTAMENTA I KOJA MU JE BILA POSLEDNJA ŽELJA! ČITAJTE U SRPSKOM TELEGRAFU!

Foto: ATA Images

Srpski telegraf u izdanju za četvrtak, 5. septembra donosi pregršt važnih i interesantnih priča!

  • ODLAZAK NAJVEĆEG SRPSKOG ROKERA: ANĐELE, NEK TI U DUŠI VLADA MIR! Otkrivamo detalje Borinog testamenta i koja mu je bila poslednja želja

Nakon duge i teške hronične opstruktivne bolesti pluća, juče 4. septembra nas je u 72. godini života napustio Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, inače frontmen Riblje čorbe, jednog od najpoznatijih rok sastava na Balkanu.

Legendarni muzičar preminuo je u ljubljanskoj bolnici, gde je danima zbog lošeg zdravstvenog stanja bio na respiratoru, te uprkos naporima lekara da ga spasu, završio kobno. Roker je ostavio neizbrisiv trag u istoriji jugoslovenske i srpske muzike. Njegove pesme su postale evergrinovi, a jedna od najpoznatijih pesama Riblje čorbe "Pogledaj dom svoj, anđele" ostaje kao večni omaž.

  • JOŠ JEDNA TUŽNA VEST: NAPUSTILA NAS I RADA ĐURIČIN

Srpsko glumište ostalo je bez još jedne dive. Juče nas je u 91. godini života napustila velika srpska umetnica Rada Đuričin. Rođena je 31. maja 1934. u Vršcu.

Roditelji, otac Marinko, pravoslavni sveštenik, i majka Marinka, dali su joj ime Radojka, a imala je i mlađu sestru Nadeždu, a pored sjajne glume pamtićemo je po prelepom osmehu koji ju je krasio.

Životni moto joj je, kako je često govorila, bila misao Desanke Maksimović: "Život ima svoj početak, trajanje i kraj. Samo tako ga moramo prihvatiti. U tome je čovekova snaga i veličina!"

  • PREDSEDNIK VUČIĆ U PODRINJU: NOVI PUT DO SLAVNOG TEKERIŠA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče tokom obilaska radova na rekonstrukciji puta Bojić-Tekeriš da će taj posao biti završen do oktobra i da će građani u tom kraju tako dobiti tri puta, kao i brzu saobraćajnicu Šabac-Loznica.

On je tako počeo boravak u Podrinju, gde je preselio svoju kancelariju i gde će do 9. septembra razgovarati s građanima, učestvovati u različitim događajima i posetiti više sela, opština i gradova.

  • PUTIN SPREMA NOVU KLANICU: ZELENSKOM SE KURSK OBIO O GLAVU

Ruske snage su na svega nekoliko kilometara od Pokrovska, grada od vitalne važnosti za nastavak rata, a Ukrajinci strahuju od nove klanice, gore i od one u Bahmutu. Radi se o ključnom logističkom čvorištu za ukrajinske snage, a njegovim padom bi se Putinovim snaga otvorio put prema Dnjepru i Zaporožju i kontroli nad Donbasom.

  • MISTERIJA I DALJE TRAJE: OTERAO LUKU U SMRT PA POBEGAO?

Policija još utvrđuje okolnosti nesreće u kojoj je na putu za Mladenovac stradao Luka Vuksanović (26). Mnogo je nejasnoća u tom slučaju, a kako nezvanično saznajemo, ne isključuje se ni mogućnost da je nesrećni mladić stradao tuđom krivicom.

Istražitelji očekuju da im pomognu snimci sa svih kamera u tom rejonu, od rampe u Malom Požarevcu do skretanja za Sopot.

Republika

Foto: Srpski telegraf

Naslovna strana Srpskog telegrafa za 5. septembar

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading