DA SE NAJEŽIŠ! Bora Čorba i Rada Đuričin umrli istog dana, a malo ko zna da su imali I ZAJEDNIČKI PROJEKAT!

Autor:

Zabava

04.09.2024

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlazak Rade Đuričin i Bore Đorđevića predstavlja nenadoknadiv gubitak za domaću umetničku scenu. Njihova dela će zauvek ostati deo kulturne baštine koja će se prepričavati i diviti se njoj u godinama koje dolaze.

DA SE NAJEŽIŠ! Bora Čorba i Rada Đuričin umrli istog dana, a malo ko zna da su imali I ZAJEDNIČKI PROJEKAT!

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ (STF), e-stock

Danas, 4. septembra, javnost je potresla vest o smrti dve istinske legende - glumice Rade Đuričin i muzičara Bore Đorđevića. Rada Đuričin preminula je u 91. godini života, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u domaćoj glumačkoj umetnosti, dok nas je Bora Đorđević napustio u 72. godini, ostavljajući dubok pečat na muzičkoj sceni.

Foto: ATAImages

Rada

Rada Đuričin - životna ljubav prema srpskom naučniku

Jedan od neobičnih momenata u životu Rade Đuričin bila je njena ljubav prema srpskom naučniku, koja je trajala punih 54 godina. Ova romantična priča svedoči o dubokim emocijama koje je Rada negovala prema svom partneru, ostavljajući nas da se divimo njihovoj ljubavi koja je preživela sve godine i izazove života.

Foto: ATA Images

Bora

Bora Đorđević - muzičar koji je znao i da glumi

Pored svoje muzičke karijere, Bora Đorđević je takođe ostavio trag u svetu glume. Njegova uloga u domaćem filmu "Povratak" iz 2017. godine, gde je igrao uzgajivača trave, pokazala je njegovu svestranost i talenat za glumu. Ova uloga ostaje kao deo nasleđa koje je Bora ostavio u filmskoj umetnosti.

Domaci film "Povratak" i Bora Đorđević

Film "Povratak", debitantsko ostvarenje scenariste i reditelja Predraga Jakšića, bio je prilika da Bora Đorđević pokaže svoj glumački talenat pored holivudskih zvezda poput Džona Sevidža i Majkla Parea. Njegova uloga Lazar Rokvuda, fan Riblje čorbe, predstavljala je poseban izazov za ovog muzičara, ali i priliku da pokaže svoje glumačko umeće i doprinese filmskoj umetnosti na domaćem terenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading