JEZIV MUK ISPRED ZGRADE U KOJOJ JE ŽIVEO BORA ČORBA! Evo šta se dešava u ČAČKU, rodnom gradu pokojnog muzičara (VIDEO)

Autor: P. R. / A. P.

Zabava

04.09.2024

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika u Čačku.

Javnost širom regiona danas je potresla vest o smrti muzičara Borisava Bore Đorđevića, frontmena kultne grupe "Riblja čorba". Kako se saznalo, roker se dugo borio sa hroničnom opstruktivnom bolesti pluća, zbog čega je hospitalizovan u KBC Ljubljana, gde je i preminuo u 72. godini.

Ipak, pored porodice i prijatelja, vest o njegovoj smrti najteže su primili građani Čačka, odakle muzičar i potiče i odakle je krenuo u muzički svet. Republika je posetila Đorđevićevo rodno mesto i zatekla muk ispred zgrade u kojoj je ranije živeo.

Naime, nekadašnji stan Borine porodice, smešten na par minuta hoda od centra Čačka, svedoči o njegovim skromnim počecima. Simbolično nazvan "Borba", stan je bio mesto gde je mladi Bora zapisivao svoje prve stihove, a ime zgrade se provlačilo kroz njegove pesme čitavu njegovu karijeru. Iako se izgledom nije mnogo promenio tokom pedeset godina, ovo mesto je postalo simbol Borinog detinjstva i početaka u muzici.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Zgrada u kojoj je živeo Bora Đorđević

Prekoputa Borinog stana nalazio se prvi muzički studio u kojem je Bora počeo da vežba svoje prve rifove i izvodi pesme. Ovaj prostor, zajedno sa gimnazijom iz koje je bio izbačen, predstavljao je deo Borine mladosti i formiranja kao umetnika.

Preko puta ulice, nalazi se i stan njegove majke. Čačani, inače, kako smo mogli da čujemo, glasno danas govore da ce ulica Filipa Filipovića u kojoj se igrao poneti ime preminulog rokera.

- U ovoj zgradi je ostalo jedno ili dvoje ljudi koji su živeli istovremeno tu sa porodicom Bore Đorđevića, ali svi znaju da je tu odrastao i ponosni smo na to - rekla je devojka sa prizemlja iznad čijeg stana je u stanu na 1. spratu ziveo Bora u Čačku.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Zgrada u kojoj je živeo Bora Đorđević

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading