OVDE JE BORA ČORBA IŠAO U ŠKOLU! Poznanica ga pamti u ovom svetlu! Emotivan govor tera suze na oči! (FOTO)

Autor:

Zabava

04.09.2024

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi su slomljeni zbog odlaska slavnog rokera.

OVDE JE BORA ČORBA IŠAO U ŠKOLU! Poznanica ga pamti u ovom svetlu! Emotivan govor tera suze na oči! (FOTO)

Foto: Republika, ST/Nemanja Pančić

Javnost širom regiona danas je potresla vest o smrti muzičara Borisava Bore Đorđevića, frontmena kultne grupe "Riblja čorba". Kako se saznalo, roker se dugo borio sa hroničnom opstruktivnom bolesti pluća, zbog čega je hospitalizovan u KBC Ljubljana, gde je i preminuo u 72. godini.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Park u Čačku nosiće ime po Bori Čorbi

 

Ipak, pored porodice i prijatelja, vest o njegovoj smrti najteže su primili građani Čačka, odakle muzičar i potiče i odakle je krenuo u muzički svet. Republika je posetila Đorđevićevo rodno mesto i zatekla muk ispred zgrade u kojoj je ranije živeo.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Osnovna škola u koju je išao Bora Čorba

 

Otišli smo i do osnovne škole u koju je išao Bora, a žena koja ga poznaje ispričala nam je anegotu koja se desila kada je Bora nedavno dolazio u ovaj grad.

- Bora je uvek voleo da svrati u Čačak, nikad ta ljubav za ovim gradom kod njega nije prestajala, ma gde da je živeo. Bio je svetski čovek, sećam se da su se ljudi toliko drali kad su ga sretali, da sam znala da je u kraju. Dugo se poznajemo, ovo je malo mesto - rekla je ona, ali je insistirala da joj ime ne objavljujemo. 

Foto: ST/Nemanja Pančić

Zgrada u kojoj je živeo slavni roker

 

Inače, vest o smrti Bore Đorđevića duboko je potresla celokupnu muzičku scenu Srbije. Frontmen Riblje čorbe napustio nas je u 72. godini. Preminuo je u bolnici u Ljubljani, gde je poslednje dane proveo na respiratoru. Mnoge javne ličnosti opraštaju se od legendarnog rokera, a svi su čekali da se oglasi Borin saradnik Momčilo Bajagić Bajaga, koji je karijeru započeo upravo kao član Riblje čorbe.

Foto: Tanjug/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Bora Čorba

 

Čuveni Bajaga napisao je na oproštajnu poruku na društvenim mrežama.

Jutros sam čuo da nas je napustio Bora Đorđević, veliki pesnik, muzičar i moj prijatelj. Bora je više puta bio u sličnim situacijama u poslednje vreme. Uvek je uspevao da se izvuče ali sada nije. Ostavio je veliki trag u rok muzici i poeziji, svima će nam nedostajati. Saučešće porodici i prijateljima - naveo je Bajaga.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading