HRVATI SAMI SEBI USKAČU U STOMAK: Evo gde je nastala pesma zbog koje proteruju Islamovića - iz ovog razloga Alenu NE MOŽE BITI ZABRANJEN ulaz u Hrvatsku!

Autor:

Zabava

01.09.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se menadžer Adis Gojak i razjasnio slučaj.

HRVATI SAMI SEBI USKAČU U STOMAK: Evo gde je nastala pesma zbog koje proteruju Islamovića - iz ovog razloga Alenu NE MOŽE BITI ZABRANJEN ulaz u Hrvatsku!

Foto: Republika

Poznata muzička grupa "Bijelo dugme" koja je popularna na prostorima nekadašnje Jugoslavije održala je sinoć koncert u Splitu, ali događaj nije prošao bez kontroverzi.

Udruženje zagrebačkih dobrovoljaca "Branitelji Vukovara" podnelo je zahtev da se pevač Alen Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj zbog izvođenja pesme "Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo", koja je izazvala negodovanje među publikom.


U vezi sa ovom situacijom, oglasio se menadžer Alena Islamovića, Adis Gojak, koji je istakao da pesma nema ništa uvredljivo što bi moglo da povredi nekoga.
Republika

Foto: Prinstkrin/Instagram/adis.gojak

Menadžer Adis Gojak otkrio i gde je Brega napisao spornu pesmu

Takođe je naglasio da je pesmu dizajnirala kuća iz Zagreba i da se ona peva širom Hrvatske. Dodatno, istakao je da je Alen Islamović hrvatski državljanin, te da mu ulazak u Hrvatsku nije moguće zabraniti.

- U pesmi nema ništa uvredljivo da bi nekog povredilo. Ceo dizajn koji prati njeno izvođenje za našu turneju je radila kuća iz Zagreba. Možda nekom smetaju simboli Jugoslavije. Ta pesma se peva svuda u Hrvatskoj. Izveli smo pre nekoliko dana u Puli. U Splitu su je svi pevali, bilo je 15.000 ljudi - rekao je menadžer za Kurir i dodao:

- Alenova supruga je iz Hrvatske, a i otac Gorana Bregovića, koji je autor ove sporne pesme. Ona je i nastala u Splitu, a Goran ju je napisao u stanu svog oca.

Republika

Foto: Prinstkrin/Instagram/adis.gojak, Republika

Alen Islamović je državljanin Hrvatske i ne može mu biti zabranjen ulaz, tvrdi menadžer

Ova kontroverza je još jednom podigla prašinu u vezi sa pitanjima nacionalnog identiteta i političke pripadnosti, a reakcije javnosti su podeljene.

Dok jedni smatraju da pesma treba da bude doživljena kao deo kulturnog nasleđa, drugi ističu da njeno izvođenje može da povredi osećanja pojedinaca.

U svakom slučaju, koncert grupe "Bijelo dugme" u Splitu će ostati upamćen po ovoj kontroverzi, koja dodatno naglašava kompleksnost odnosa prema prošlosti i umetnosti u regionu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading