NE ZNA ZA SRAM! Prva izjava Željka Bebeka nakon vesti da nastupa na PROSLAVI "OLUJE": Ovo je posao, radiš ako uplate!

Autor:

Zabava

01.08.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji pevač Bijelog dugmeta prekinuo ćutanje!

NE ZNA ZA SRAM! Prva izjava Željka Bebeka nakon vesti da nastupa na PROSLAVI "OLUJE": Ovo je posao, radiš ako uplate!

Foto: E-stock, Tanjug, Profimedia

Grad Gospić, administrativno središte Ličko-senjske županije, najavio je koncert Željka Bebeka za 4. avgust ove godine, povodom proslave zloglasne akcije "Oluja". Kako smo pisali, Bebeku ne smeta da peva na sramotnoj proslavi "Oluje" iako zarađuje i u našoj zemlji, gde je zakazao koncert za 15. novembar ove godine.

Republika

Foto: ATA Images, Profimedia

Bebek se oglasio i otkrio da li će nastupati

Bebek se oglasio ovim povodom i nastavio da šokira:

- Pa ja ne znam još. Nisam siguran. Mislim da neću nastupati. Ne znam stvarno. Nisam ni video da su objavili na Fejsbuku. Ja sam još na odmoru - rekao je Željko, pa odgovorio na pitanje da li će prihvatiti ako ga pozovu:

- Pa ne verujem.

Upitan da li je promenio mišljenje ili to i nije bilo u planu, izjavio je sledeće:

- Nemam ja nikakvo mišljenje. Ovo je posao koji, ako uplate, radiš, ako ne, ništa, onda je to "Kad na vrbi rodi grožđe". Zasad je da ne znam ništa, evo. Nije posao nikakav sklopljen, uređen, pa videćemo - zaključuje Bebek za Telegraf.rs.

Republika

Foto: Facebook.com/Grad Gospić

Grad Gospić najavio koncert Željka Bebeka

ZA NJEGA JE "OLUJA" PUČNA ZABAVA

Željko Bebek je 5. avgusta 2012. nastupio na koncertu Marka Petkovića Tompsona u Čavoglavama, na proslavi "Oluje". Tada je izjavio da taj događaj treba slaviti.

- Sada je to zaista narodna zabava na koju ljudi dolaze da proslave "Oluju", bez ikakvih simbola. Baš je moj dolazak tamo doprineo tome da se slika te proslave promeni. Moj nastup tamo ima težinu. Upravo takvu težinu da se slika malo promeni. To je, zapravo, zabava naroda, koji voli da se okupi na mestu koje, na neki način, obeležava ratna vremena i, na određeni način, pobedu. Tih vremena se ne možemo i ne treba da se odričemo. Da Tompson mene nije zvao, verovatno bi cela ta stvar imala istu percepciju kao i pre. Nije u pitanju nacionalizam, ja bih to pre nazvao patriotizmom - izjavio je Bebek za Dnevi avaz tada.

Akcija "Oluja", koja je počela 4. avgusta pre 29 godina, ubraja se u jedno od najsurovijih etničkih čišćenja na području bivše SFRJ. Prema podacima Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije, tokom akcije "Oluja" i posle nje proterano je oko 220.000 Srba, ubijeno ih je oko 2.000, a više od 700 i dalje se vode kao nestalo, a vlada Hrvatske proglasila ju je uspešnom akcijom. Dok Srbi tuguju i oplakuju stradale, u Hrvatskoj se ovaj dan obeležava kao "Dan pobede".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading