TIJANA DAPČEVIĆ NIJE HTELA DA ČUJE ZA "TETKU KOJA NIKADA UDAVALA SE NIJE": Pevačica priznala da joj nije bilo nje, da se hleba ne bi najela od pevanja!

Autor:

Zabava

29.07.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umalo da ne snimi pesmu koja je postala najveći hit i njena lična karta.

TIJANA DAPČEVIĆ NIJE HTELA DA ČUJE ZA "TETKU KOJA NIKADA UDAVALA SE NIJE": Pevačica priznala da joj nije bilo nje, da se hleba ne bi najela od pevanja!

Foto: printscreen

Poznata pevačica Tijana Dapčević, koja je i veliki šoumen, otkrila je iznenađujuću priču koja stoji iza pesme "Zemlja mojih snova" koja je na neki način i lansirala njen put ka slavi.

Naime, ova numera objavljena je 2004. godine kao deo Tijaninog istoimenog albuma.

Uprkos njenom kasnijem uspehu, pevačica kaže da je prvobitno bila rezevisana u vezi snimanja pesme, jer je više volela monumentalne balade nego ono što je doživljavala kao brzu pesmu.


Bilo je potrebno dva meseca uveravanja od strane njenih saradnika, posebno od tekstopisca i kompozitora Dragana Brajovića Braje, pre nego što je Tijana konačno pristala da snimi pomenutu pesmu.
Republika

Foto: ATA Images

Tijana Dapčević priznaje da nije umela da prepozna najveći hit u karijeri

U podcastu sa Dragijem Bravom, ona se prisetila svoje prvobitne nedoumice.

- Kad mi je Dragan Brajović Braja odsvirao tu pesmu na gitari, kad je otpevao taj tekst... "Šta je ovo, brzalica neka? Jesi li ti normalan? Ja sam pevač. Meni treba neka monumentalna balada". Kaže: "Nećeš se ti, Tijana, od toga hleba najesti. Ovo ti je hit, jedan kroz jedan." Kažem: "Ma kakvi, ne pada mi na pamet' - ispričala je u podkastu.


Snimanje je obavljeno u studiju koji je posedovao Srđan Čolić, član veoma popularne balkanske grupe Moby Dick krajem 1990-ih.

Tijana je živo opisala svoj prvi utisak o studiju, uporedivši ga sa "gluvom sobom", izrazivši sumnju u to da li pesma zaslužuje muzički video. Međutim, na kraju je popustila, pristajući da snimi i spot.

Razmišljajući sa ove distance o tom iskustvu, Tijana je izrazila zahvalnost svom timu, priznajući da ne bi bila tamo gde je danas da nije snimila pomenutu pesmu.

Nakon uspeha pesme "Zemlja mojih snova", Tijana je izdala svoj drugi album "Žuta minuta" 2007. godine pre nego što se fokusirala na izdavanje singlova.

Tijanin put od početnog skepticizma do konačnog uspeha sa pesmom "Zemlja mojih snova" služi kao podsetnik na nepredvidivu prirodu muzičke industrije i ključnu ulogu upornosti i saradnje u oblikovanju karijere umetnika.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading