NAJVEĆI HIT DEVEDESETIH NASTAO NA VRLO NEOBIČAN NAČIN: Dr Iggy 30 godina kasnije otkrio kome je posvetio "Oči boje duge"!

Autor:

Zabava

23.07.2024

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularnom denseru je ova pesma i danas neizostavan deo repertoara.

NAJVEĆI HIT DEVEDESETIH NASTAO NA VRLO NEOBIČAN NAČIN: Dr Iggy 30 godina kasnije otkrio kome je posvetio "Oči boje duge"!

Foto: youtube.com/printscreen

Pevač Igor Todorović, poznatiji kao Dr Iggy, ostavio je neizbrisiv trag na muzičkoj sceni devedesetih godina, a jedan od njegovih najvećih hitova "Oči boje duge" i danas je popularan i često se izvodi.

Iako je Todorović odlučio da se povuče sa estrade, i dalje aktivno stvara i nastupa, mada u manjem obimu nego ranije kada je harao muzičkom scenom.


Porijeklo megahita "Oči boje duge"

Kako je sam Dr Iggy otkrio, pesma "Oči boje duge" nastala je na vrlo neobičan način.
Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Dr Iggy je harao muzičkom scenom devedesetih godina

Naime, njihov kompozitor je inspiraciju pronašao u trolejbusu, gde je ugledao devojku koja mu se dopala, te je spontano počeo da zviždi melodiju koja će kasnije postati prepoznatljivi refren pesme.

Nakon što je snimljena, kako je istakao, odmah su osetili da će biti veliki hit, ali niko nije mogao da pretpostavi koliki će uticaj ostaviti na muzičku scenu.

Poruka pesme i pevačev privatni život

Iako je pesma "Oči boje duge" postala mega hit Dr Iggy je otkrio da ju je posvetio jednoj drugoj devojci tek kad ju je otpevao.

Taj detalj budi radoznalost fanova da saznaju ko je misteriozna devojka kojoj je posvećena ova pesma. Iako je Dr Iggy odlučio da se povuče sa estrade, njegova muzika i dalje živi, a pesma "Oči boje duge" ostaje neizostavan deo njegovog repertoara.


Danas, skoro trideset godina od snimanja pesme "Oči boje duge", Dr Iggy vodi miran život, ali i dalje stvara i nastupa.

Iako je intenzitet njegovih aktivnosti manji nego ranije, njegova muzika i dalje inspiriše mnoge, a pesma "Oči boje duge" ostaje nezaboravni deo njegove karijere.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading