Deep Purple pred prepunim Tašom: Legendarni rokeri oduševili Beograd!

Autor:

Zabava

14.07.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi put u našoj prestonici britanski bend svirao je pre skoro pet decenija.

Deep Purple pred prepunim Tašom: Legendarni rokeri oduševili Beograd!

Foto: printskrin instagram/skymusic

Engleski hard rok sastav Deep Purple sinoć je priredio nezaboravan koncert na Stadionu Tašmajdan u organizaciji Skymusic-a, a raspoloženi fanovi svih generacija uživali su u večeri ispunjenoj legendarnim hitovima jednog od najvećih r'n'r bendova ikada 

- Drago mi je što smo se vratili u Beograd. To je divno - poručio je pevač Ian Gillan na početku koncerta.

Deep Purple su u domaćoj prestonici svirali prvi put 1975. godine, a sada su se vratili u okviru evropske turneje promovišući svoj novi album "=1".

Koncert su započeli energičnom izvedbom pesme "Highway Star", ikoničnog hita iz 1972. godine. Publika je mogla da uživa u mešavini starih i novih numera, uključujući i "Portable Door" i "Lazy Sod", koje su deo njihovog 23. albuma, čiji je izlazak planiran za 19. jul.

 

 

Poseban trenutak večeri bio je kada je bend izveo pesmu "Uncommon Man", posvećenu preminulom klavijaturisti Jonu Lordu.

Tokom jednoipočasovne svirke, legende svetske rokenrol scene demonstrirali su ono što je krcat Tašmajdan od njih i očekivao: ubitačne gitarske rifove, neprolazan Ianov vokal, strast i energiju dostojnu jednog od 5 najuticajnijih bendova svih vremena.

Novi gitarista, Simon McBride, briljirao je na sceni, vešto izvodeći klasike koje je originalno snimio Ritchie Blackmore. Njegove solaže izazvale su oduševljenje kod publike, dok su hitovi poput "Into the Fire" i "Lazy" vraćali prisutne u zlatne sedamdesete.

Klavijaturista Don Airey je impresionirao ceo stadion solo nastupom koji je uključivao "Fantoma iz opere", Mocartov "Turski marš" i srpsku tradicionalnu pesmu "Ajde, Jano". Ovo je dodatno podiglo atmosferu pre nego što je bend nastavio sa pesmama "Anya" i "Bleeding Obvious".

 

 

Glavni deo nastupa završio se snažnim izvedbama pesama "Space Truckin'" i nezaobilaznom "Smoke on the Water", koja je izazvala najglasnije ovacije - publika je u transu pevala uz svaki ton ove antologijske numere, stvarajući momente za pamćenje. Time je zvaničan deo koncerta bio završen, a nakon glasnih višeminutnih ovacija bend se vratio na bis sa hitovima "Hush" i "Black Night", što je izazvalo neviđenueuforijumeđu mnogobrojnim fanovima. 

Na kraju, Ian Gillan se emotivno oprostio od beogradske publike:

- Ovo je nerealno, neverovatno! Mnogo vam hvala, bila je ovo sjajna noć. Hvala svima. Fantastično! Volimo vas!

Kao predgrupa Deep Purple-u nastupio je kragujevački bend Epilog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading