BORA ČORBA DONEO ODLUKU GDE ĆE DA UMRE: Nakon što je jedan član benda prerano preminuo, Đorđević progovorio o Bajaginom ODLASKU!

Autor:

Zabava

18.06.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najčuvenijih rokera na prostoru bivše Jugoslavije prisetio se starih vremena i nekih svojih najvećih dilema.

BORA ČORBA DONEO ODLUKU GDE ĆE DA UMRE: Nakon što je jedan član benda prerano preminuo, Đorđević progovorio o Bajaginom ODLASKU!

Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Frontmen rok benda Riblja čorba Bora Đorđević, poznat i kao Bora Čorba, jedan je od najpoznatijih muzičara na domaćoj sceni.

Sa decenijama iskustva iza sebe, Bora je napisao brojne hitove kako za svoj bend, tako i u saradnji sa kolegama i prijateljima. Međutim, njegova karijera nije bila bez teških momenata.

Republika

Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Bora Đorđević se prisetio starih vremena

Jedan od težih momenata u životu, kako sam kaže, bio mu je kada je odlučio da Momčilo Bajagić Bajaga više ne bude deo Riblje čorbe.

Ovaj događaj se, prema njegovim rečima, desio nakon jedne teške godine za bend, kada je popularnost počela da opada. Bora je otkrio da je Bajaga napravio svoj prvi solo album, a bend je dobio ponudu za sviranje koncerata u Grčkoj. Nažalost, Bajaga nije želeo da se vrati sa letovanja kako bi se pridružio bendu, te je time zvanično napustio grupu.

- Imali smo jednu tešku godinu, bili smo popularni, ali je popularnost pala. Bajaga je napravio "Instruktore pozitivne geografije" i dogovorili smo se da napravimo pauzu tada. On je otišao na letovanje, a nama je stigla ponuda iz Grčke da sviramo koncerte u jednom hotelu. Rajko je, nažalost, morao da ode iz benda, mi se dogovorili da nastavimo. Zvali smo Bajagu da dođe sa letovanja, on nije hteo da dođe i samim tim više nije bio član grupe. Ali bilo je i vreme da ode jer je sazreo kao autor, izvođač i taj njegov prvi album je prošao sjajno - prisetio se Bora Čorba.

Republika

Foto: www.youtobe.com/ Bajaga i Instruktori

Momčilo Bajagić Bajaga je bio član Riblje čorbe

Period rata, kako dalje Đorđević priča, donosi drugi težak momenat, kada je razmišljao o tome da i sam ostavi muziku.

Devedesete godine su bile izuzetno teške, a ratna dešavanja su ostavila traga na njegovom raspoloženju. Ipak, njegova ljubav prema publici i podrška koju je dobijao vratili su ga na scenu. Album "Labudova pesma" je bio posebno značajan u tom periodu, a Bora je istakao da je odlučio da umre na bini, što je postala njegova životna filozofija.

Da, bio je taj jedan krizni momenat kad sam pomislio da ne treba da pevam. Bilo je jako teško devedesetih i taj rat prokleti, nekakva depresija. I zato ta ploča, koja je tada izašla, to je "Labudova pesma". Labud pred kraj najbolje peva, tada jedino i peva. Ljubav naroda je sprečila da to bude kraj i nisam se pokajao. Odlučili smo da umremo na bini, nažalost, Miša Aleksić je otišao prerano - zaključio je Bora za Vesti.mk.

Ovi teški momenti su obeležili karijeru Bore Čorbe, ali su takođe doprineli formiranju njegovog jedinstvenog umetničkog izraza. Sa decenijama iskustva iza sebe, on i dalje ostaje jedan od najuticajnijih i najpoznatijih muzičara na prostoru bivše Jugoslavije.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading