BAJAGA POSLE SKORO TRI DECENIJE OTKRIO ČOLINU VELIKU TAJNU: Kada sam došao kod Brege, on mi je rekao: "Nisi normalan!"

Autor:

Zabava

01.06.2024

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momčilo Bajagić pisao je tekstove za mnoge umetnike, a tek nakon 27 godina je ispričao kako je nastao hit "Hajde, hajde, Jasmina".

BAJAGA POSLE SKORO TRI DECENIJE OTKRIO ČOLINU VELIKU TAJNU: Kada sam došao kod Brege, on mi je rekao: "Nisi normalan!"

Foto: ST/Nemanja Pančić, ATAImages

Jedna od najvećih muzičkih zvezda sa prostora bivše Jugoslavije svakako je Zdravko Čolić, a trag koji je ostavio na regionalnoj sceni ostaće neizbrisiv.

Među stotinama hitova koje je imao tokom bogate karijere "Hajde, hajde Jasmina" se ističe po interesantnoj priči o njenom nastanku, koju je ispričao njen autor Momčilo Bajagić Bajaga

Republika

Foto: www.youtobe.com/ Bajaga i Instruktori

Momčilo Bajagić Bajaga otkrio kako je nastao Čolin veliki hit

Naime, kako je Bajaga otkrio, pesmu je napisao inspirisan sekretaricom Jasminom iz "Zajednice", koja je bila omiljena među kolegama. Njena simpatična pojava i vrednoća inspirisali su Bajagu da napiše stihove posvećene upravo njoj. Ovaj otklon od uobičajenih tema pesama dodatno je obogatio muzičku scenu i stvorio vanvremenski hit.

- Dok sam svirao u Čorbi, pisao sam tekstove za razne umetnike za koje je Bata pisao muziku, a jedan od njih je bio i Zdravko. Za Jasminu je to Čola već uradio sa Bregom... Dobijem kasetu gde neki... Ne mislim da je ukradena pesma, ali neko ko im je poslao pesmu peva na turskom. Peva jednu reč, dadadi, dadadi... Nisam znao šta će to da bude - ispričao je Bajaga u jednom podkastu, a onda je otkrio da i on i Zdravko Čolić poznaju ženu kojoj je pesma posvećena:

- U "Zajednici", koja je izdala taj album, sekretarica je bila Jasmina, koja je bila jako simpatična i prema meni i prema Čoli i svi su je voleli. Bila je vredna. Ona kaže: "Nemam pesme o sebi" i sad sam kao... Ja sam rekao: "Dobro, hajde, ajde Jasmina. Znam tvoj ukus ruževa. Crvi rade u krvi i ritam se ruši, a ti se praviš da si mi fin". Odnesem Bregi i Brega kaže: "Nisi normalan!"

Republika

Foto: Soultime media

Zdravko Čolić poznavao je Jasminu kojoj je Bajaga posvetio pesmu

Pesma "Hajde, hajde Jasmina" objavljena je 1997. godine na Čolinom albumu "Kad bi moja bila" i odmah je osvojila srca publike.

Sa prepoznatljivim refrenom i zaraznom melodijom, postala je pesma koja se peva u svim prilikama. Njena popularnost samo je rasla kako je vreme odmicalo, što jasno svedoči o njenom vanvremenskom kvalitetu i uticaju na muzičku scenu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading