TASA IZ KO TO TAMO PEVA RADIO KAO TRAKTORISTA: Čuveni glumac je danas PREMINUO, a ovaj DETALJ niko nije znao!

Autor:

Zabava

06.06.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milovan Tasić je do 22. godine u Inđiji radio kao traktorista dok se jednog dana nije pojavio trener košarkaša Radničkog!

TASA IZ KO TO TAMO PEVA RADIO KAO TRAKTORISTA: Čuveni glumac je danas PREMINUO, a ovaj DETALJ niko nije znao!

Foto: Printscreen/Youtube

U javnosti je poput bombe odjeknula vest da je proslavljeni glumac Milovan Tasić Tasa, poznat po svojoj ulozi u kultnom filmu "Ko to tamo peva", preminuo. Tasa se, inače, svojevremeno bavio košarkom, što dokazuje i činjenica da je bio visok čak 214 centimetara, međutim, malo ko zna da je pre sportske karijere vozio - traktor!

Naime, Tasić je do 22. godine u Inđiji radio kao traktorista dok jednog dana nije došao trener košarkaša Radničkog iz Beograda Slobodan Ivković (brat proslavljenog trenera Dušana-Dude Ivkovića) i upitao ga da li bi želeo da dođe na probni trening. Tasa je pristao, zadovoljio stručni štab Radničkog i počeo da se bavi košarkom. Kada se ovaj dobroćudni, 214 centimetara visoki džin, onako nezgrapan i nespretnih pokreta, pojavio na košarkaškim parketima, kod publike je izazivao ili simpatije ili podsmeh.

Republika

Foto: Printscreen/Youtube

Umro Milovan Tasić Tasa iz filma "Ko to tamo peva"

Tasić je bio član ekipe Radničkog koja je 1973. godine osvojila jedinu titulu šampiona Jugoslavije u istoriji kluba. Tasin doprinos ovom istorijskom uspehu bio je skroman, kao što su bili skromni i uslovi pod kojima je pristao da igra za Radnički. Prve četiri godine boravka u Beogradu stanovao je na igralištu Radničkog, u prostoriji koja se nalazila ispod košarkaških tribina. Kasnije je prešao u samački hotel, a hranio se u studentskim restoranima.

Po završetku košarkaške, Tasa je sasvim slučajno započeo novu – glumačku karijeru. Srpski režiser Slobodan Šijan uveo ga je u filmsku umetnost angažujući ga 1980. godine u filmu “Ko to tamo peva“, da glumi jednog od trojice sinova seljaka koji sprečava autobus da pređe preko njegovog oranja. Tasić se između 1982. i 1991. godine pojavio u još sedam filmova, pa je tako ušao u red najpoznatijih epizodista srpske kinematografije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading