UMRO ČUVENI GLUMAC IZ "KO TO TAMO PEVA"

Autor:

Zabava

06.06.2024

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saopštene vesti koje kidaju dušu na komade!

UMRO ČUVENI GLUMAC IZ "KO TO TAMO PEVA"

Foto: Printscreen/Youtube

Jedan od nezaboravnih likova srpskog glumišta Milovan Tasić Tasa preminuo je, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u filmskoj umetnosti. Publika će ga zauvek pamtiti po ulogama u kultnim filmovima "Ko to tamo peva" i "Maratonci trče počasni krug".

Naime, scena bušenja guma autobusa u "Ko to tamo peva" ostala je urezana u sećanjima mnogih, a upravo je Tasić taj izrazito visok momak koji je oživeo tu nezaboravnu scenu.

Rođen 1947. u Donjem Crnatovu u opštini Žitorađa, Tasić je svojim izuzetnim talentom osvojio srca publike širom zemlje. Pored glumačke karijere, Tasić je bio i uspešan košarkaš, član šampionske generacije KK Radnički sa Crvenog krsta 1973.

Visok čak 214 centimetara, ovaj gorostasni centar bio je nezamenljiv deo tima, a mnogi se sećaju kako ga je trenerski mag Slobodan Piva Ivković doveo u Radnički, navodno nakon što ga je pronašao dok je orao njivu u svom rodnom selu.

Milovan Tasić Tasa će zauvek ostati upamćen po svojim nezaboravnim ulogama i doprinosu domaćem filmu, ostavljajući iza sebe nasleđe koje će živeti kroz njegove filmske likove i sećanja onih koji su imali priliku da ga upoznaju ili gledaju na filmskom platnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading