MILAN STANKOVIĆ SPAVA U ŠTALI NA HILANDARU: Otkrivene najnovije INFORMACIJE o pevaču, radi najteže MONAŠKE poslove!

Autor:

Zabava

29.05.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevač postao pravi isposnik!

MILAN STANKOVIĆ SPAVA U ŠTALI NA HILANDARU: Otkrivene najnovije INFORMACIJE o pevaču, radi najteže MONAŠKE poslove!

Foto: E-stock, Tanjug/Predrag Mitić

Poznati pevač Milan Stanković, koji je nekada bio stalno prisutan na muzičkoj sceni, sada vodi potpuno drugačiji život, daleko od očiju javnosti. Naime, nekadašnja zvezda "Granda" već izvestan period boravi u manastiru Hilandar na Svetoj Gori gde, kako prenose domaći mediji, vredno radi na svom duhovnom usavršavanju.

Kako se dalje navodi, Stanković sada vodi skromni život u manastiru, gde pomaže u raznim poslovima. Naime, prema rečima izvora Kurira, pevač je smešten u prostoriji nazvanoj mazgara, koja danas služi kao smeštaj za manastirske goste koji broji 40 kreveta. Pored toga, Milan svakodnevno obavlja različite poslove u manastiru, a ovog puta dobio je zaduženje da pomaže u građevinskim radovima na obnovi manastira koji je pretrpeo veliku štetu u požaru 2004. godine.

Pored fizičkih poslova, Milan redovno ispunjava i bogoslužbena pravila manastira. On ustaje u dva sata ujutru i prisustvuje bogosluženjima i molitvama koje traju sve do doručka u sedam sati. Tek posle toga on ide na svoje poslušanje i radi sve do večernje službe u 17 sati, nakon koje sledi skromna večera. Tokom dana, Stanković pronalazi vreme za predah, te odlazi do obale mora kako bi tihovao ili razgovarao s monasima i poslušnicima.

Republika

Foto: instagram.com/milanstankovic

Milan Stanković na Svetoj Gori

Podsećanja radi, Milan Stanković je pre dve godine takođe boravio na Svetoj Gori, gde je pravio manastirski melem koji pomaže obolelima od teških bolesti. Ovaj podatak jasno pokazuje koliko je Stanković posvećen svom duhovnom putu i koliko mu je stalo da pomogne drugima.

- Tačno je da Milan pomaže manastiru Hilandar. On dolazi u manastir i sam se prijavi da nešto pomogne u manastiru radeći svakodnevne radove unutar monaške zajednice Hilandara. Sećam se da su mu skoro monasi kao blagoslov dali poslušanje da pomogne u pripremi kozlica. To je melem protiv karcinoma koji se pravi i može se nabaviti na Svetoj Gori - rekao je tada teolog Miloš Stojković.

Republika

Foto: instagram.com/milanstankovic

Milan Stanković na Svetoj Gori

U jednom intervjuu, Milan je objasnio da su manastiri i svetootačko predanje tu da nas nauče kako da postanemo istinski hrišćani.

- Manastiri i svetootačko predanje su tu da nas uče i pomognu da postanemo hrišćani, što je vrhunska vrednost. Biti istinski hrišćanin stanje je duha koje nadilazi vreme i nakon telesne smrti prelazi u večno blaženstvo. Ali hajde, za početak, da naučimo da biti pravoslavni hrišćanin nije slobodan dan za jelo i piće za praznike, niti je brojanica okačena o retrovizor u kolima - objasnio je Milan svojevremeno za medije.

Republika

Foto: Tanjug, Instagram

Milan Stanković o veri

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading