PONOVO HLADNO JUTRO, A TOPAO DAN! Biće i vetra

Autor:

Vesti

19.10.2024

06:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperatura do 19 stepeni

PONOVO HLADNO JUTRO, A TOPAO DAN! Biće i vetra

Foto: ST/Tamara Pavišić

Prema najnovijim informacijama koje je saopštio Republički hidro-meteorološki zavod (RHMZ), danas nas očekuje pretežno sunčano vreme sa najvišom temperaturom do 19 stepeni. Ujutro će biti hladno, a po kotlinama i dolinama reka zapadne, jugozapadne i južne Srbije može doći do mestimične magle. Na jugozapadu zemlje očekuje se mala do umerena oblačnost.

Vetar će biti slab do umeren jugoistočni, dok će na jugu Banata i u donjem Podunavlju duvati sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura biće od 1 stepena do 10 stepeni, dok će najviša dnevna biti od 14 do 19 stepeni. U Beogradu nas takođe očekuje pretežno sunčano vreme uz umeren i jak jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće oko 9 stepeni, a najviša dnevna oko 18 stepeni.


Vremenska prognoza za naredne dane

Prema prognozi za narednih sedam dana, jutra će biti hladna sa pojavom slabog prizemnog mraza, a početkom naredne sedmice na jugu i jugoistoku Srbije ponegde i sa slabim mrazom na 2 metra visine. Tokom dana očekuje se pretežno sunčano vreme sa dnevnom temperaturom u granicama proseka za ovaj period godine, u većini mesta od 16 stepeni do 22 stepena. U košavskom području će još u nedelju pre podne duvati umeren i jak, na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar.


Ove informacije su izuzetno važne za sve građane koji planiraju aktivnosti na otvorenom, kako bi mogli da se pripreme i adekvatno se obuku za očekivane vremenske uslove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading