JUTRO HLADNO, U TOKU DANA SUNČANO! U većini mesta danas lepo vreme, popodne kiša u OVIM krajevima!

Autor:

Vesti

18.10.2024

05:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogledajte prognozu za narednih 7 dana!

JUTRO HLADNO, U TOKU DANA SUNČANO! U većini mesta danas lepo vreme, popodne kiša u OVIM krajevima!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano sa maksimalnom temperaturom do 20 stepeni.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), ujutro će biti hladno, po kotlinama i dolinama reka jugozapadne i južne Srbije mestimično magla

Tokom dana iznad većeg dela zemlje biće pretežno sunčano. Na zapadu i jugozapadu biće umereno do potpuno oblačno, posle podne i uveče ponegde sa slabom kišom. 

Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, u košavskom području povremeno i jak, a na jugu Banata i donjem Podunavlju sa udarima i olujne jačine. Najniža temperatura biće od 1 stepen do 10 stepeni, najviša dnevna od 16 do 20 stepeni.

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano uz umeren i jak jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće oko 10, najviša dnevna oko 19 stepeni. 

Prognoza za narednih 7 dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, nastavlja se period suvog vremena sa temperaturom u granicama proseka za drugu polovinu oktobra, u većini mesta od 16 do 22 stepena. 

Tokom dana biće pretežno sunčano, povremeno uz malu ili umerenu oblačnost. 

Od subote se iznad većeg dela očekuje slab prizemni mraz, a početkom naredne sedmice na jugu i jugoistoku i mraz na dva metra visine. 

U košavskom području do nedelje će duvati umeren i jak, na jugu Banata povremeno i olujni jugoistočni vetar.  Najjači udari košave očekuju se u subotu, 19. oktobra. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading