U OVIM DELOVIMA SRBIJE NOĆAS ĆE PLJUŠTATI KAO IZ KABLA! Evo i kakvo nas vreme čeka narednih dana!

Autor:

Vesti

16.09.2024

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ciklon trenutno prelazi iz istoka ka zapadu i danas se kreće prema Hrvatskoj. Nastavlja da donosi obilne padavine, dok oblačnost i dalje prekriva Srbiju.

U OVIM DELOVIMA SRBIJE NOĆAS ĆE PLJUŠTATI KAO IZ KABLA! Evo i kakvo nas vreme čeka narednih dana!

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Srbija je i dalje pod uticajem ciklona Boris koji je prouzrokovao značajna razaranja u centralnoj Evropi. Iako se ovaj ciklon neće značajnije odraziti na naše područje, oblačnost i padavine nastavljaju da kruže iznad Srbije.

Ciklon trenutno prelazi iz istoka ka zapadu i danas se kreće prema Hrvatskoj. Nastavlja da donosi obilne padavine, dok oblačnost i dalje prekriva Srbiju, piše Telegraf.

Prema najnovijim prognozama, kiša i pljuskovi će biti prisutni na severozapadu i zapadu Srbije, posebno u Bačkoj, Sremu, Mačvi, Podrinju i Kolubarskom okrugu. U ostalim delovima zemlje očekuje se suvo vreme, dok će jug i jugoistok biti sunčani i topliji.

Temperature se kreću od 12°C u Beogradu do 20°C u Nišu. Sjenica beleži 13°C, Zlatibor 10°C, dok Kopaonik ima 6°C.

Padavine na severozapadu i zapadu Srbije trebale bi da prestanu tokom večeri i noći. Ciklon će sutra napustiti područje Srbije i nastaviti put prema severu Italije i jugu Francuske.

Inače, ciklon Boris doneo je velike probleme centralnoj Evropi. Neki delovi Austrije, Češke i Poljske suočili su se sa najgorim poplavama za proteklih skoro 30 godina i danas bi trebalo da bude proglašeno vanredno stanje. 

Ministar policije Ivica Dačić za "Blic" je pričao prete li Srbiji poplave i  da li nas čeka situacija iz 2014. godine.

- Mi smo danas imali sednicu štaba za vanredne situacije, bio je prisutan i premijer Vučević. Svi su referisali, kad kažem svi, Republički hidrometeorološki zavod, vodoprivredne organizacije, Srbija vode i vode Vojvodine, naš šef sektora za vanredne situacije i analizirali smo situaciju koja je sada u fazi očekivanja šta se može desiti. Iz onoga što je svako referisao u svojoj oblasti, pratiće se situacija - rekao je Dačić, a šta je još istakao pročitajte na ovom linku. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading