CIKLON BORIS TUTNJI KA SRBIJI! Najavljena opšta katastrofa, meteorolog upozorio na KATAKLIZMU! (FOTO)

Autor:

Vesti

14.09.2024

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nevreme poharalo Evropu i stvorilo haos, sada dolazi i kod nas!

CIKLON BORIS TUTNJI KA SRBIJI! Najavljena opšta katastrofa, meteorolog upozorio na KATAKLIZMU! (FOTO)

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU, Shutterstock, Printscreen/Facebook/Ivan Ristić

Meteorolog Ivan Ristić upozorio je građane da sutra Srbiju očekuje jezivo nevreme, koje je već regionu stvorilo probleme kakvi nisu viđeni decenijama unazad.

On navodi da će ciklon, poznatiji kao Boris, doći i kod nas, te doneti velike padavine i razorno nevreme.

Deo Srbije koji će posebno biti na udaru će biti Vojvodina

- Sutra ciklon Boris dolazi kod nas, Vojvodina će biti u njegovom oku, to jest centru. Biće vetrovito i kišovitio. Udare vetra je teško proceniti sada trenutno jer su u oku ciklona nešto slabiji nego na periferiji!!! - naveo je Ristić na svom fejsbuk profilu. 

Republika

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU, Shutterstock, Printscreen/Facebook/Ivan Ristić

 

Cela Evropa je na udaru. Upozorenja na nevremena na snazi su i u srpskom komšiluku. Drastična promena vremena stigla je u Hrvatsku, koja se nalazi na udaru jake oluje. Prema pisanju hrvatskih medija, reka Sava se izlila iz korita u Zagrebu, a vojska je u pripravnosti. Veći deo Evrope se priprema na kataklizmu zbog jakog udara ciklona Boris.

Republika

Foto: Printscreen/X/Spire Weather & Climate

 

U Zagrebu je juče do jutra palo oko 50 litara kiše po metru kvadratnom, a usled jakih padavina, Sava se izlila iz korita.

Na snazi je narandžasto upozorenje - opasno vreme za celi Jadran, dok je preostali deo Hrvatske pod žutim upozorenjem - potencijalno opasno vreme, zbog obilne kiše izdata su upozorenja na moguće bujične poplave na Jadranu, objavio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Republika

Foto: Printscreen/X/CNA

Podsećamo, jako nevreme zahvatilo je juče i deo Slovenije - slovenačko Primorje i Istru, a posebno područje Kopra, gde je stanje najgore zbog obilnih kiša koje su pale. Naime, u slovenačkoj Istri je u samo nekoliko sati palo više kiše nego tokom celog leta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading