KATAKLIZMA NAM JE SVE BLIŽA! Evropa se priprema na NAJGORE! Dižu se barijere, vojska u pripravnosti-sledi NEZAPAMĆENO NEVREME!

Autor:

Vesti

13.09.2024

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reka Sava se izlila iz korita u Zagrebu

KATAKLIZMA NAM JE SVE BLIŽA! Evropa se priprema na NAJGORE! Dižu se barijere, vojska u pripravnosti-sledi NEZAPAMĆENO NEVREME!

Foto: Printscreen/Youtube

Cela Evropa je na udaru. Upozorenja na nevremena na snazi su i u srpskom komšiluku. Drastična promena vremena stigla je u Hrvatsku, koja se nalazi na udaru jake oluje. Prema pisanju hrvatskih medija, reka Sava se izlila iz korita u Zagrebu, a vojska je u pripravnosti. Veći deo Evrope se priprema na kataklizmu zbog jakog udara ciklona Boris.

Republika

Foto: Printscreen/X/Spire Weather & Climate

 

U Zagrebu je do jutra palo oko 50 litara kiše po metru kvadratnom, a usled jakih padavina, Sava se izlila iz korita.

Na snazi je narandžasto upozorenje - opasno vreme za celi Jadran, dok je preostali deo Hrvatske pod žutim upozorenjem - potencijalno opasno vreme, zbog obilne kiše izdata su upozorenja na moguće bujične poplave na Jadranu, objavio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Republika

Foto: Printscreen/X/CNA

 

Promena vremena zahvatila je delove Hrvatske. Najviše severozapadni deo, gde su temperature pale i za 15 stepeni. Jutros je u celoj Hrvatskoj oblačno i kišovito.

U Hrvatsku je stigao ciklon Boris, zbog čega obilne kiše i vetar stvaraju probleme širom zemlje. Deo puteva bio je pod vodom, kiša je na obali poplavila podrume kuća, na moru je snimljeno više od 20 pijavica, a na zapadnu obalu Istre more je izbacilo ogromne količine morske pene koja je zabelela ulice. I tu nije kraj. Naime, trajniji prestanak padavina očekuje se tek u ponedeljak, a do tada se središnja Evropa priprema za najgore poplave zadnjih decenija koje očekuju ovog vikenda.

Podsećamo, jako nevreme zahvatilo je juče i deo Slovenije - slovenačko Primorje i Istru, a posebno područje Kopra, gde je stanje najgore zbog obilnih kiša koje su pale. Naime, u slovenačkoj Istri je u samo nekoliko sati palo više kiše nego tokom celog leta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading