STIŽU PLJUSKOVI I TO U OVE DELOVE ZEMLJE! Oglasio se RHMZ!

Autor:

Vesti

13.09.2024

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hladno vreme zadržaće se do ponedeljka.

STIŽU PLJUSKOVI I TO U OVE DELOVE ZEMLJE! Oglasio se RHMZ!

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Novo naoblačenje sa kišom koje je zahvatilo jugozapadne i zapadne predele Srbije, tokom večeri proširiće se na Vojvodinu, a tokom noći i na ostale delove zemlјe, stoji u najnovijoj najavi RHMZ.

U Beogradu takođe oblačno, povremeno sa kišom.

Hladno vreme zadržaće se do ponedeljka.

- Hladno vreme s kišom zadržaće se za vikend i u ponedelјak, a maksimalne temperature biće od 11 do 18 °S. Intenzivnija kiša očekuje se od subote uveče prvo u Vojvodini, a u nedelјu zatim i u centralnim krajevima Srbije - kažu u RHMZ i nastavljaju:

- Duvaće umeren i jak zapadni i severozapadni vetar, u nedelјu (15.09.) u Vojvodini i sa udarima olujne jačine. Količina padavina na severu zemlјe iznosiće od 20 do 40 mm za 24 h.

Od utorka (17.09.) postepeni manji porast dnevnih temperatura.

RHMZ je izdao upozorenje i na jaku kišu za Beograd.

- Sutra uveče (14.09.) i u toku noći ka nedelјi (14/15.09.), kao i u nedelјu (15.09.) na teritoriji Beograda očekuje se veća količina padavina, od 20 do 40 mm za period od 24 -36 h - piše u najavi RHMZ.

Zbog vremena narednih dana i MUP je uputio apel građanima.

- U narednim danima, građane Srbije očekuju loši vremenski uslovi, obilne padavine i klizavi kolovozi. Upravo zbog toga, Ministarstvo unutrašnjih poslova se oglasilo na svom zvaničnom Instagram profilu sa važnim apelom za sve učesnike u saobraćaju.

MUP ističe da je neophodno prilagoditi vožnju vremenskim uslovima kako bi se zaštitili i vozači i putnici u vozilu, ali i drugi učesnici u saobraćaju.

 - Zato, vozite sigurno, poštujte propise i sačuvajmo živote zajedno - apeluju iz MUP-a Srbije.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading