OD PONOĆI SE OČEKUJE HAOS: Evo koji delovi Srbije su prvi na udaru!

Autor:

Vesti

12.09.2024

23:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj hladni talas doneće značajno pogoršanje vremena za Srbiju u narednim danima.

OD PONOĆI SE OČEKUJE HAOS: Evo koji delovi Srbije su prvi na udaru!

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

Dok veče u Srbiji donosi letnje temperature, region je zahvatilo jako zahlađenje praćeno obilnim padavinama. Snažan oblačni sistem približio se iz Crne Gore jugozapadnim delovima Srbije, najavljujući jače pljuskove sa grmljavinom već oko ponoći. Ovi meteorološki uslovi nastaviće se ka severoistoku, donoseći značajno pogoršanje vremena za Srbiju u narednim danima.

Olujno vreme i obilne padavine očekuju se sutra

Sutrašnji dan doneće dodatno pogoršanje vremena, uz oluje praćene grmljavinom. Prognoze ukazuju na obilne padavine koje će zahvatiti Srbiju, najavljujući dolazak pozne jeseni sa intenzivnim padavinama. Uz to, na višim planinama se očekuje i prvi sneg, najavljujući prelazak u zimski ambijent.

Ove meteorološke promene zahtevaju dodatni oprez i pripremu za nešto iznenadnije vremenske uslove. Građani se pozivaju na praćenje uputstava i preporuka nadležnih organa kako bi se adekvatno zaštitili od mogućih nepogoda.

Hladni front podeliće sutra Srbiju, pa će prava jesen preovladavati na severozapadu, a leto na jugoistoku zemlje. Na svom putu od severozapada ka jugoistoku hladni front doneće Srbiju kišu i vrlo obilne pljuskove sa grmljavinom. Očekuje se i velika opasnost od oluja sa grmljavinom, ponedge sa gradom i olujnim vetrom. Beograd će jako pogoršanje vremena zahvatiti oko podneva, uz oluju sa grmljavinom. Maksimalna temperatura biće do 21, popodne u osetnijem padu. Na svom putu ka jugoistoku hladni front doneće drastičan pad temperature vazduha i jak severozapadni vetar.


Snažan visiinski ciklon donosi obilne padavine

Srbija će tokom vikenda biti pod uticajem snažnog visiinskog ciklona, koji će se svojim centrom premeštati preko Panonske nizije. On će doneti vrlo obilne padavine. Od petka do utorka Srbiju očekuje od 50 do 100 litara kiše, lokalno i više. Očekuje se nagli rast vodostaja, tako da će se značajno poboljšati situacija na rekama i jezerima. U mnogim predelima Srbije narednih dana očekuje se više padavina nego što u proseku padne za mesec dana.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading