HRVATSKA POTOPLJENA! STRAVIČNO NEVREME RUŠI SVE PRED SOBOM! Domaćinstva ugrožena, građani u panici! (VIDEO)

Autor:

Svet

12.09.2024

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olujni front zahvatio je šire zadarsko područje.

HRVATSKA POTOPLJENA! STRAVIČNO NEVREME RUŠI SVE PRED SOBOM! Domaćinstva ugrožena, građani u panici! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Facebook/IstraMet

Stigla je najavljena drastična promena vremena u Hrvatsku, donoseći sa sobom obilne kiše, ponegde praćene grmljavinom, te značajan pad temperatura. Olujni front koji se širi iz Italije i Slovenije već je zahvatio zapadne krajeve Hrvatske, a njegovi delovi uticali su na šire zadarsko područje.

 

Divljanje mora na plaži kampa Amarin kod Rovinja


Na plaži kampa Amarin kod Rovinja zabeleženo je divljanje mora, koje je izazvalo talase ogromnih razmera, bacajući barke na sve strane. Snimci ovog neobičnog događaja brzo su se proširili društvenim mrežama, ostavljajući snažan utisak na posmatrače.

 

Bujice na Dugom otoku


Dugi otok je pogođen jakom olujom i velikom količinom kiše, što je rezultiralo poplavama ulica i stvaranjem bujica koje prete domovima meštana. Intenzivne padavine su trajale od jutarnjih sati pa sve do popodneva, izazivajući ozbiljnu štetu i prinuđujući lokalno stanovništvo da se bori kako bi zaštitilo svoje domove od vode.

 

Pojavljivanje pijavica oko ostrva

Nekoliko meštana primetilo je formiranje pijavice između Primoštena i ostrva Zlarina, što je retka pojava na ovim prostorima. Osim toga, i druga ostrva su bila pod uticajem ovih neobičnih vremenskih pojava, dodatno doprinoseći atmosferi neizvesnosti i iznenađenja.

Upozorenja i opasnosti

Zbog obilne kiše i potencijalnih bujičnih poplava, izdata su upozorenja za područja Istre, Kvarnera, Like, Dalmacije, Dalmatinske zagore i juga Hrvatske. Posebna opasnost od bujičnih poplava postoji u gospićkoj, kninskoj i splitskoj regiji, dok se snažna grmljavinska nevremena očekuju na splitskoj i dubrovačkoj oblasti. Za petak su izdata gotovo identična upozorenja, s izuzetkom što su za istarsku i riječku regiju izdata žuta, a ne narandžasta upozorenja, i to zbog vetra.

Očekuje se da će ove vremenske nepogode ostaviti značajan trag na području Hrvatske, dok lokalno stanovništvo mora biti spremno da se suoči s izazovima koje donosi olujni front iz susednih zemalja.

 

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading