SUTRA U SRBIJU STIŽE POLARNI TALAS! Temperature padaju za više od 10 stepeni, haos sledi i za vikend!

Autor:

Vesti

12.09.2024

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog se oglasio i o vremenu sledeće nedelje!

SUTRA U SRBIJU STIŽE POLARNI TALAS! Temperature padaju za više od 10 stepeni, haos sledi i za vikend!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić/Dimitrije Nikolić

Danas nas očekuje pretežno sunčano i toplo vreme, s maksimalnim temperaturama između 26 i 30 stepeni Celzijusa. Iako uživamo u lepom danu, tokom noći dolazi do promena. Očekuje se jače naoblačenje praćeno kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, posebno u Sremu, Bačkoj, kao i u zapadnim i jugozapadnim delovima Srbije.

Sutra stiže osetno zahlađenje sa kišom i grmljavinom širom zemlje. Prema informacijama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), zapadni i severozapadni vetar počeće da duva umereno do jako u Vojvodini i na istoku Srbije, što će dodatno doprineti padu temperature. Hladno vreme zadržaće se tokom vikenda i početkom naredne nedelje, a najviše dnevne temperature kretaće se između 13 i 17 stepeni Celzijusa.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić/MARKO DjOKOVIC, FB/Ivan Ristić

Pljuskovi u Srbiji

Stiže polarni talas

Meteorolog Ivan Ristić upozorava da sutra stiže hladni polarni front, koji će doneti pad temperature za čak 10 stepeni u odnosu na današnji dan.

- Očekujte nagli pad temperature oko podneva, dok će kiša na zapadu zemlje početi već u ranim jutarnjim satima - naglasio je Ristić, dodajući da ćemo ipak malo nostalgično pamtiti današnje prijatno vreme.

Foto: Printskrin/Youtube/K1TV, Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Meteorolog Ivan Ristić

Vreme sledeće nedelje

Što se tiče prognoze za sledeću nedelju, Ristić je najavio da visinski ciklon prelazi sa Balkana na Apeninsko poluostrvo, donoseći prijatnije temperature sredinom nedelje. Ipak, oblaci i povremena kiša očekuju se na Mediteranu i Balkanu, pa vreme neće biti povoljno za letnje uživanje.

Sledeća sedmica baš nije za more, visinski ciklon će se sa Balkanskog premestiti na Apeninsko poluostrvo, što će usloviti mnogo prijatnije temperature sredinom sledeće nedelje u odnosu na vikend pred nama, ali i puno oblaka na Mediteranu i Balkanu koji će doneti povremeno kišu - kazao je Ristić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading