SUNCE I VIŠE TEMPERATURE TOKOM DANA, A ONDA NAGLI PREOKRET! U ove delove pljuskovi prvo stižu, potom neka se pripremi CELA SRBIJA!

Autor:

Vesti

12.09.2024

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uživajte danas u suncu, od sutra opet nosimo kišobrane sa sobom!

SUNCE I VIŠE TEMPERATURE TOKOM DANA, A ONDA NAGLI PREOKRET! U ove delove pljuskovi prvo stižu, potom neka se pripremi CELA SRBIJA!

Foto: shutterstock

Vremenska prognoza

U Srbiji će danas jutro biti  sveže, a tokom dana pretežno sunčano i toplije, s najvišom dnevnom temperaturom do 30 stepeni, dok se uveče u zapadnoj polovini zemlje očekuje naoblačenje sa kišom i pljuskovima, koje će se tokom noći proširiti na veći deo Srbije.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, samo na severozapadu Vojvodine posle podne, uz promenljivu oblačnost, moguća je kratkorajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Duvaće slab i umeren vetar južnih pravaca, krajem dana na severu u skretanju na severozapadni. 

Najniža temperatura biće od 11 do 16, a najviša dnevna od 26 do 30 stepeni Celzijusa. 
I u Beogradu danas pretežno sunčano i toplije. Vetar slab  i umeren jugoistočni. 
Najniža temperatura u glavnom gradu iznosiće oko 16, a najviša dnevna oko 29 stepeni. 

Krajem dana postepeno naoblaćenje, u toku noći ka petku kiša.

Upozorenje RHMZ

Na Dunavu nizvodno od Novog Sada i na Savi narednih dana vodostaji će se kretati oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Brzavi i Moravici proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).

Najava RHMZ

Sutra (13.09.) osetno zahlađenje s kišom, plјuskovima i grmlјavinom u svim krajevima. U Vojvodini i na istoku Srbije počeće da duva umeren i jak zapadni i severozapadni vetar. Hladno vreme s kišom zadržaće se i za dane vikenda, ali i početkom naredne sedmice, a maksimalne temperature u većini mesta biće od 13 do 16 °C.

BONUS VIDEO

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading