DANAS PROMENLJIVO I TOPLO! U ovim oblastima pljuskovi i grmljavina - UPALJEN METEOALARM!

Autor:

Vesti

30.08.2024

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas do 33 stepena!

DANAS PROMENLJIVO I TOPLO! U ovim oblastima pljuskovi i grmljavina - UPALJEN METEOALARM!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, fresvg.org

Hronika

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i toplo, s najvišom dnevnom temperaturom od 27 do 33 stepena.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), na severu se očekuju duži sunčani intervali, a u oblastima južnije od Save i Dunava i nestabilno vreme pa se očekuju i lokalni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren vetar, severnih pravaca. 

Najniža temperatura od 14 stepeni na jugoistoku Srbije do 20 u Beogradu, a najviša od 27 do 33 stepena.

Žuti meteoalarm na snazi

Samo u Beogradu danas nije upaljen meteoaalrm, javlja RHMZ. Zbog grmljavine, visokih temperatura i obilnih padavina na snazi je u svim ostalim delovima zemlje.

Republika

Foto: RHMZ/printscreen

Žuti meteoalarm u Srbiji

I u Beogradu će danas biti promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima, krajem dana u pojedinim delovima grada moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Vetar slab, severnih pravaca. Najniža temperatura od 17 do 20 °C, a najviša oko 31 stepen.

Hidrološko upozorenje

Na Savi narednih dana vodostaji će se kretati oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Brzavi, Moravici, Jadru, Kolubari, Jablanici, Vlasini, Lugomiru, Resavi, Jasenici i Kubršnici proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do petka, 6. septembra, biće pretežno sunčano i toplo sa maksimalnim temperaturama od 28 na jugu i jugoistoku do 35 stepeni Celzijusa na severu Srbije.

Samo u brdsko-planinskim predelima istočne i južne Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje se retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom.
 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading