KA SRBIJI HRLI RAZORNA OLUJA SA GRMLJAVINOM! Evo kada nas očekuju dramatične nepogode

Autor:

Vesti

11.09.2024

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagli pad temperature.

KA SRBIJI HRLI RAZORNA OLUJA SA GRMLJAVINOM! Evo kada nas očekuju dramatične nepogode

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

Stabilno vreme do kraja dana, ali novi preokret u najavi

Srbija može očekivati stabilizaciju vremena i razvedravanje do kraja dana, ali meteorolozi najavljuju novi preokret u vremenskim prilikama. Četvrtak će biti sunčan dan, sa temperaturom koja će se kretati od 27 do 30 stepeni, pružajući pravo letnje vreme.

Jačanje ciklona i dolazak tople vazdušne mase

U četvrtak će ciklon sa zapada sve više jačati nad Srbijom, donoseći južna visinska strujanja i toplu vazdušnu masu. Tokom petka se očekuje snažno naoblačenje praćeno kišom, obilnim pljuskovima, grmljavinom i mogućim gradom. Posebna pažnja se posvećuje grmljavinskim olujama i nepogodama, sa očekivanim jakim gromovima i više od 30 litara kiše po kvadratnom metru u kratkom vremenskom intervalu.

Prolazak hladnog fronta i nagli pad temperature

Prodor hladnog fronta sa severozapada doneće nagli pad temperature i prodor osetno svežije vazdušne mase, uz skretanje vetra na severozapadni pravac. Maksimalna temperatura će se kretati od 14 stepeni na severozapadu do 26 stepeni na jugoistoku Srbije.

Visinski ciklon i pravo jesenje vreme vikendom

Tokom vikenda, nad Srbijom će se formirati izražen visinski ciklon, donoseći veoma obilne padavine, jake pljuskove i pravo jesenje vreme. Očekuje se da maksimalna temperatura bude od 10 do 18 stepeni, a na višim planinama iznad 1800-2000 metara nadmorske visine se očekuje i sneg.

Obilne padavine i hladno vreme i početkom sledeće sedmice

Kišovito i hladno vreme će se nastaviti i početkom sledeće sedmice, sa očekivanim padavinama od 30 do 70 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više od 100 litara. Na pojedinim lokacijama se očekuje da padne više kiše nego što u proseku padne za ceo mesec.

Stabilizacija vremena sredinom sledeće sedmice

Postepena stabilizacija vremena se očekuje sredinom sledeće sedmice, pružajući olakšanje od nepovoljnih vremenskih prilika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading