HITNO SE OGLASIO RHMZ! Kiša uskoro prestaje, ali HAOS nas tek čeka!

Autor:

Vesti

10.09.2024

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maksimalne temperature u većini mesta za vikend biće od 13 do 16 stepeni.

HITNO SE OGLASIO RHMZ! Kiša uskoro prestaje, ali HAOS nas tek čeka!

Foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da će u toku noći, sutra ujutro i pre podne biti oblačno, mestimično s kišom, a više padavina biće na području istočne, centralne i južne Srbije, gde se očekuje dodatnih 10 do 20 mm padavina za 12 časova.

Kiša će u svim krajevima Srbije prestati sutra posle podne i uveče, a u četvrtak se očekuje pretežno sunčano i toplo vreme i maksimalna temperatura od 26 do 30 stepeni Celzijusa. 

- U mnogima delovima centralne, jugoistočne i jugozapadne Srbije tokom prethodna 24 časa (u skladu sa upozorenjem koje je prethodno izdao RHMZ Srbije) već je osmotreno između 40 i 70 l/m2 za 24 h. Padavine se očekuju i u toku noći, ali prosečna količina u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbiji biće manja - u većini mesta između 5 i 20 l/m2. U jutarnjim i prepodnevnim satima tendencija dalјeg slablјenja, a sutra posle podne i potpunog prestanka padavina u svim krajevima Srbije - rekli su u RHMZ.

Od petka osetno zahlađenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom u svim krajevima, najavio je RHMZ.

U Vojvodini i na istoku Srbije počeće da duva umeren i jak zapadni i severozapadni vetar, a hladno vreme povremeno s kišom zadržaće se i za dane vikenda, ali i početkom naredne sedmice, a maksimalne temperature u većini mesta biće od 13 do 16 stepeni.

Na najvišim planinama Srbije iznad 2000 metara nadmorske visine mogle bi se pojaviti prve pahulje, dok će sneg zabeleo planine u BiH, Sloveniji i delove Gorskog Kotara u Hrvatskoj, najavio je za vikend meteorolog Đorđe Đurić. U Alpima se očekuje do pola metra novog snega.

Stabilizacija vremena i porast temperatura očekuju se sledeće sedmice, kada će maksimalne vrednosti biti oko ili nešto iznad 20 stepeni.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading