U SRBIJI ZA VIKEND SNEG! Očekuje nas nagla promena vremena i DRASTIČAN PAD TEMPERATURE! VADITE ZIMSKU GARDEROBU!

Autor:

Vesti

10.09.2024

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maksimalna temperatura biće od 10 do 15 stepeni krajem nedelje, što su vrednosti i za deset stepeni niži od proseka.

U SRBIJI ZA VIKEND SNEG! Očekuje nas nagla promena vremena i DRASTIČAN PAD TEMPERATURE! VADITE ZIMSKU GARDEROBU!

Foto: Tanjug/ BRANKO LUKIĆ

Srbija je danas pogođena značajnim zahlađenjem i obilnim padavinama. Temperature su se spustile ispod 20 stepeni u mnogim područjima, što daje pravi jesenji osećaj.

Obilne kiše očekuju se na jugu i istoku zemlje tokom dana, dok će u ostatku Srbije, osim na severozapadu, biti kišovito. Severozapad će biti suvo.

Sutra, kiša će i dalje padati, naročito na jugu i istoku Srbije, dok se očekuje razvedravanje sa severozapada koje će do kraja dana obuhvatiti celu zemlju. Maksimalne temperature će se kretati između 21 stepeni na jugoistoku i 27 stepeni na severu Srbije.

U četvrtak nas očekuje sunčan i topao dan, uz temperature koje će u većini predela dostići oko 30 stepeni.

Međutim, u petak i tokom vikenda, Srbiju će zahvatiti snažan ciklon i hladni front, što će uzrokovati prodor polarne vazdušne mase. Očekuju se obilne kiše i pljuskovi sa grmljavinom, uz pojačan severozapadni vetar. Temperatura će u petak biti između 12 stepeni na severu i zapadu i 24 stepena na jugoistoku.

Za vikend se predviđa drastično zahlađenje, sa maksimalnim temperaturama između 10 i 15 stepeni, što je značajno ispod proseka za ovo doba godine. Na najvišim planinama Srbije iznad 2000 metara nadmorske visine mogle bi se pojaviti prve pahulje, dok će sneg zabeleo planine u BiH, Sloveniji i delove Gorskog Kotara u Hrvatskoj. U Alpima se očekuje do pola metra novog snega, piše Telegraf.rs.

Stabilizacija vremena i porast temperatura očekuju se sledeće sedmice, kada će maksimalne vrednosti biti oko ili nešto iznad 20 stepeni.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading