STRAVIČNO NEVREME U CRNOJ GORI, POTOPLJENE ULICE GRADOVA! Apokaliptične scene sa Jadrana, a tek stiže ono NAJGORE (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

10.09.2024

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija se na Jadranu neće značajnije menjati naednih dana kada su u pitanju vremenske prilike

STRAVIČNO NEVREME U CRNOJ GORI, POTOPLJENE ULICE GRADOVA! Apokaliptične scene sa Jadrana, a tek stiže ono NAJGORE (FOTO/VIDEO)

Foto: instagram/printscreen/podgoricki_vremeplov

Jake kiše, praćene snažnim udarima vetra koje su pogodile Crnu Goru prouzrokovale su ozbiljne poplave u nekim crnogorskim gradovima posebno u Tivtu i Ulcinju, pa su različite hitne službe bile angažovane na terenu kako bi pružile pomoć građanima.

Tim povodom je, sekretar Sekretarijata za komunalni i inspekcijski nadzor, Krsto Pejović, istakao da su različite službe primale pozive od građana tokom gotovo čitavog dana.

Najveći problemi u Tivtu su bili od Kalimanja do Gradiošnice, a Arsenalska ulica je bila poplavljena.

 

 

Komunalna inspekcija, Komunalna policija, Komunalno doo i Služba zaštite i spasavanja bili su aktivni na terenu, pružajući pomoć i čisteći poplavljene oblasti.


Komandir Službe zaštite i spasavanja, Milorad Giljača, istakao je da su uspešno obavili zadatke vezane za ispumpavanje vode i čišćenje kanala, ali i najavili dalje dežurstvo zbog očekivanih padavina.

Uprava policije takođe je angažovana na terenu, pružajući koordinaciju u saobraćaju.

 

 


Pored Tivta, poplave su zahvatile i Ulcinj, Tuzi i Podgoricu, stvarajući dodatne probleme lokalnim službama na terenu. Povodom loših vremenskih prilika i poplava u Crnoj Gori, oglasio se i MUP Crne Gore.

 

 

- Na osnovu upozorenja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore (ZHMS) obaveštavamo javnost da će hladni vazduh sa severozapada i topli-vlažni sa vodenih površina usloviti formiranje ciklona iznad severnog Jadrana i sevara Italije i jakih frontalnih talasa preko Balkanskog i Apeninskog poluostrva - navodi se u saopštenju MUP-a Crne Gore.

Kako ističu, tokom naredne nedelje Crnu Goru očekuju jesenji dani praćeni čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom, naročito tokom ponedeljka i petka, kada će u većini mesta biti obilnih padavina, a lokalno su moguće i bujične poplave.

Na putu Podgorica-Danilovgrad došlo je do odrona velikog kamenja i stena, pa se vozačima preporučuje oprez!

Podsetimo, obilna kiša takođe je izazvala probleme u većem delu Hrvatske, naročito u Dalmaciji, gde su ulice u gradovima poput Zadra, Makarske, Splita i Dubrovnika bile pod vodom.

 

 

Situacija se na Jadranu neće značajnije menjati kada su u pitanju vremenske prilike, dakle, ostaje nestabilno vreme praćeno kišama i poplavama i udarima jakog vetra, pa se apeluje na oprez.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading