POZNATO KAKVO ĆE VREME BITI ZA VIKEND! Pripremite duge rukave!

Autor:

Vesti

06.09.2024

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo će značiti prekretnicu u vremenskim prilikama.

POZNATO KAKVO ĆE VREME BITI ZA VIKEND! Pripremite duge rukave!

Foto: Shutterstock, Freesvg.org

Beograd će tokom vikenda doživeti pravo letnje vreme, sa očekivanim temperaturama koje neće dosegnuti ekstremne visine kao prethodnih dana, kada je živa u termometru dostizala čak i 37°C. Meteorolozi najavljuju vetrovito vreme, sa subotom koja će doneti sunčane i tople periode nakon oblačnijeg jutra. Maksimalna temperatura biće oko 30 stepeni, dok se za drugi dan vikenda najavljuje vedro i vrlo toplo vreme, sa maksimalnom temperaturom koja će dostići do 32°C. Umeren do pojačan jugoistočni vetar će duvati, sa najavom fenskog efekta košave i tropskih noći, gde se minimalna temperatura neće spuštati ispod 20 stepeni.

Povećanje oblačnosti u nedelju

Nedelja će započeti vedro, ali pred kraj dana i uveče očekuje se povećanje oblačnosti, najavljujući jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom i grmljavinom početkom sledeće sedmice. Ovo će značiti prekretnicu u vremenskim prilikama, pa se preporučuje da uživate u toplom vikendu i pripremite se za naglu promenu vremena koja sledi.

Bezbednost u saobraćaju i saveti za boravak na otvorenom

Sa vetrovitim vremenom i naglim promenama temperature, bitno je obratiti pažnju na bezbednost u saobraćaju, kao i na zaštitu od sunca i adekvatno hidriranje tokom boravka na otvorenom. Takođe, budite spremni na promenljive vremenske uslove i imajte na umu najavljeno zahlađenje početkom sledeće nedelje.

Ukoliko planirate aktivnosti na otvorenom, subota će biti idealna za uživanje u sunčanom vremenu, dok se nedelja može iskoristiti za pripremu za predstojeće promene.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading