CRNI OBLACI DONOSE GADNO NEVREME OVIM DELOVIMA SRBIJE! Na udaru i Beograd, stižu ŽESTOKE OLUJE praćene GRADOM i SUGRADICOM

Autor:

Vesti

21.08.2024

05:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ popalio alarme, očekuje se potop

CRNI OBLACI DONOSE GADNO NEVREME OVIM DELOVIMA SRBIJE! Na udaru i Beograd, stižu ŽESTOKE OLUJE praćene GRADOM i SUGRADICOM

Foto: Shutterstock, Tanjug/Vladimir Šporčić, freesvg.com

U Srbiji će danas biti magle po kotlinama i visoravnima jugozapadne i južne Srbije, dok se u toku dana očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim posle podne i uveče, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Pljuskovi sa grmljavinom će ponegde biti izraženiji i praćeni sugradicom i gradom, kao i jakim i olujnim vetrom, a temperature će se kretati od 15 do maksimalna 34 stepena.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i nestabilno, pre podne sa dužim sunčanim intervalima, posle podne i uveče s kišom, pljuskovima i grmljavinom, povremeno sa jakim severnim i severozapadnim vetrom, dok će najviša dnevna temperatura biti oko 31 stepen Celzijusa.

RHMZ upozorava i da će danas i sutra lokalno biti intenzivniji pljuskovi i grmljavine, praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom pretežno u centralnim i južnim krajevima, dok će sutra biti izolovano i na području Vojvodine.

BIĆE VRELO! U septembru sve vreme 30 stepeni!

Toplotni talas ne planira da nas napusti, pa ćemo se kuvati do zime, budući da je i za septembar najavljena natprosečna temperatura za taj period godine. Naime, tokom celog septembra temperatura će lokalno dostizati čak 32 stepena, što je za oko pet stepeni iznad proseka, a veoma retko će se spuštati ispod 30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading