NEVREME SE ZAHUKTAVA, PRAVI UDAR SLEDI NOĆAS! Jadran opustošila razorna oluja, kod nas stiže svakog trena - ovi delovi zemlje prvi na udaru

Autor:

Vesti

18.08.2024

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog Marko Čubrilo upozorava na razorno nevreme koje stiže u Srbiju.

NEVREME SE ZAHUKTAVA, PRAVI UDAR SLEDI NOĆAS! Jadran opustošila razorna oluja, kod nas stiže svakog trena - ovi delovi zemlje prvi na udaru

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

Nestabilno vreme stiže sa Jadrana

Prema najavama meteorologa, nestabilno vreme sa Jadrana će se proširiti na ceo region, donoseći sa sobom pljuskove i lokalne nepogode. Marko Čubrilo ističe da se preko Alpa prebacuje veća količina nestabilnog vremena, što će usloviti formiranje visinskog ciklona duž Jadrana i Italije. U narednom periodu se očekuje grmljavina, pljuskovi i nepogode, posebno u brdsko-planinskom delu regiona. Jugozapadni delovi će osećati umeren jugo, dok će košava doneti toplije vreme u košavskom području.

Republika

Foto: Facebook

 

Grmljavinski pljuskovi i nepogode u regionu


Prema prognozama, u ponedeljak i utorak se očekuje pretežno oblačno vreme sa grmljavinom i pljuskovima širom regiona. Jadranski region će osetiti uticaj juga i bure, uz mogućnost kiše i pljuskova. Na severu, severoistoku i istoku Srbije padavine će biti znatno manje, dok se nestabilnosti očekuju sa istoka i jugoistoka uz jak istočni i jugoistočni vetar. Maksimalne temperature će se kretati od +23 na zapadu regiona do +37 na istoku i jugoistoku.
Republika

Foto: Facebook

 

Osveženje u drugom delu nedelje


U sredu se očekuje osveženje sa visinskim ciklonom negde nad severom Grčke, koje će doneti češće nestabilnosti na severozapadu regiona. U četvrtak bi se temperature mogle kretati od +21 do +30 stepeni Celzijusa, a narednih dana se očekuje postepeni porast temperatura. Krajem avgusta postoji verovatnoća za novo osveženje uz padavine, ali preciznije prognoze još nisu moguće. Marko Čubrilo ističe mogućnost osetnijeg osveženja sa padavinama krajem meseca, ali naglašava da je trenutna verovatnoća manja od 30%.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading