HITNO UPOZORENJE ZA SVE SRPSKE TURISTE U CRNOJ GORI: Ovi delovi zemlje biće na udaru OPASNE OLUJE praćene GRMLJAVINAMA!

Autor:

Svet

22.07.2024

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutna temperatura od 35°C u Podgorici rezultira vrelim vremenom, ali se očekuje da će pljusak kratkotrajno rashladiti grad

HITNO UPOZORENJE ZA SVE SRPSKE TURISTE U CRNOJ GORI: Ovi delovi zemlje biće na udaru OPASNE OLUJE praćene GRMLJAVINAMA!

Foto: Printscreen/Youtube, Shutterstock

shutterstock

Današnje poslepodne u Crnoj Gori obeleženo je nestabilnim vremenom, sa povremenim pljuskovima i grmljavinom.

Najintenzivniji grmljavinski procesi zabeleženi su u kontinentalnom delu zemlje, posebno u zapadnim, centralnim i jugoistočnim delovima.

Lokalni uticaj nevremena

Obilni pljuskovi sa grmljavinom zahvatili su šire područje Nikšića, Dimitrovgrada i Kolašina, dok se očekuje da će se nevreme proširiti na šire područje Podgorice i Skadarskog jezera.

Postoji i mogućnost lokalnih grmljavinskih oluja praćenih gradom i jakim gromovima.

Vremenska prognoza za Podgoricu

Trenutna temperatura od 35°C u Podgorici rezultira vrelim vremenom, ali se očekuje da će pljusak kratkotrajno rashladiti grad.

Različite vremenske prilike na Jadranskom primorju

Dok je unutrašnjost zemlje obuhvaćena nestabilnim vremenom, primorje i oblast oko Jadranskog mora uživaju u vedrom vremenu.

Zahvaljujući Dinarskim planinama iznad samog Jadrana, grmljavinski sistemi sa pljuskovima neće se prebaciti na oblasti okrenute Jadranu.

Očekuje se da će takvo vreme zadržati sve do kraja dana.

Nevreme u Srbiji

Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje na intenzvine pljuskove sa grmljavinom i gradom.

- U narednih sat vremena na područu južnobačkog okruga (Titel i okolina) kao i na severu Banata intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i gradom - stoji u upozorenju RHMZ-a od 18:09 sati.

Danas se očekuje maksimalna temperatura do 33 stepena. Iako je malo zahladnelo, u Srbiji je i dalje na snazi žuti meteoalarm zbog vrućina, ali i još dve pojave.

Žuto upozorenje na vrućine na snazi je danas u celoj Srbiji. Ipak, žuto upozorenje zbog grmljavine na snazi je u sledećim delovima zemlje:

Jugoistočna Srbija
Jugozapadna Srbija
Kosovo i Metohija

Sutra će situacija biti slična, s tim što će žuto upozorenje na grmljavinu važiti i u istočnoj Srbiji. Upozorenje na pljuskove odnosi se samo na jugoistočnu Srbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading