OČEKUJU NAS PLJUSKOVI, A ONDA SLEDI TOTALNI OBRT! Evo gde će prvo da padne i kad! Za vikend zbog OVOGA budite na oprezu!

Autor:

Vesti

07.08.2024

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Retke pojave pljuskova sa grmljavinom predviđene su na jugu Srbije

OČEKUJU NAS PLJUSKOVI, A ONDA SLEDI TOTALNI OBRT! Evo gde će prvo da padne i kad! Za vikend zbog OVOGA budite na oprezu!

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Pred nama su visoke temperature i sunčani dani.

Letnji dan sa temperaturama od 30 do 33°C

U narednom periodu očekuje nas pravo letnje vreme, sa maksimalnim temperaturama od 30 do 33°C, dok će u Beogradu maksimalna temperatura iznositi do 32°C.

Još toplije vreme uz mogućnost nestabilnosti

U četvrtak nas očekuje još topliji dan sa maksimalnim temperaturama od 32 do 35°C, dok će u Beogradu maksimalna temperatura biti do 33°C. Međutim, poslepodne se očekuje veoma nestabilno vreme, naročito na jugozapadu Srbije, gde se prognozira jači razvoj oblačnosti, lokalni pljuskovi i grmljavina. Postoji mogućnost pojave grmljavinskih oluja praćenih obilnijim padavinama i gradom, sa očekivanim količinama padavina i do 30 litara u kratkom vremenskom periodu.

Promenljivo vreme sa ređim pojavama pljuskova

U petak se očekuje sunčano vreme sa povremenom umerenom oblačnošću. Retke pojave pljuskova sa grmljavinom predviđene su na jugu Srbije, naročito u planinskim predelima.

Sledeća sedmica donosi toplotni talas

Za vikend i narednu sedmicu očekuje nas sunčano vreme praćeno toplotnim talasom. Maksimalne temperature će biti iznad 35°C, a prema prognozama, najvrelije će biti sledeće sedmice, sa očekivanim temperaturama do čak 40°C oko 15. avgusta.

Ove prognoze ukazuju na izuzetno visoke temperature i mogućnost nestabilnog vremena, te se preporučuje oprez i preduzimanje adekvatnih mera zaštite od visokih temperatura i eventualnih nepogoda.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading