STIŽE NEVREME U OVE KRAJEVE SRBIJE! Hitno se oglasio RHMZ!

Autor:

Vesti

15.08.2024

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od drugog dana vikenda, kako najavljuju iz RHMZ, toplotni talas biće u slabljenju, ali uz povećanje nestabilnosti, najavljuju još iz RHMZ.

STIŽE NEVREME U OVE KRAJEVE SRBIJE! Hitno se oglasio RHMZ!

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

Repbublički hidrometeorološki zavod se oglasio najnovijim upozorenjem na vremenske nepogode.

- U brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, u toku popodneva pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom.

Od drugog dana vikenda, kako najavljuju iz RHMZ, toplotni talas biće u slabljenju, ali uz povećanje nestabilnosti. 

 

- Sutra i za vikend veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u petak (16.08.) i subotu (17.08.) od 37 do 41 °S, a u nedelјu (18.08.) od 33 do 38 °S. U većini mesta će biti pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se i kratkotrajni plјuskovi sa grmlјavinom, koji će biti češći drugog dana vikenda.

- Od početka naredne sedmice promenlјivo i još nestabilnije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz pojavu plјuskova i grmlјavina, koji će lokalno biti izraženiji (iznad 20 mm za kratko vreme) uz grad i pojačan vetar. Maksimalna temperatura u manjem padu, ali će biti sparno i dalјe toplo - kretaće se u intervalu od 29 °S u zapadnoj Srbiji do 36 °S u Banatu, na istoku i jugoistoku zemlјe.

Najbolja zaštita od nevremena

Praćenje vremenskih prognoza: Redovno pratite vremenske prognoze i upozorenja kako biste bili informisani o potencijalnim nevremenima.

Priprema za hitne situacije: Imajte pri ruci osnovne zalihe hrane, vode, baterijske lampe, radio i lekove u slučaju da ostanete bez struje ili drugih resursa tokom nevremena.

Osiguranje imovine: Ojačajte prozore i vrata, posebno ako živite u području sklonom jakim vetrovima. Uradite redovno održavanje krova i oluka kako biste sprečili curenje vode.

Plan evakuacije: Razvijte plan evakuacije za svoju porodicu, uključujući i gde ćete ići i kako ćete se kontaktirati u slučaju razdvajanja tokom nevremena.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading