U NAREDNA DVA SATA PLJUSKOVI I GRMLJAVINA U OVIM DELOVIMA ZEMLJE!

Autor:

Vesti

02.08.2024

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U noći između petka i subote, plјuskovi će lokalno biti izraženiji najpre na zapadu i severu Srbije

U NAREDNA DVA SATA PLJUSKOVI I GRMLJAVINA U OVIM DELOVIMA ZEMLJE!

Foto: Shutterstock, Freesvg.org

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da se u naredna dva sata na istoku i jugoistoku Srbije očekuje nestabilno vreme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

- U naredna 2 časa na istoku i jugoistoku Srbije nestabilno sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom - piše u najavi od 19:11.

RHMZ je za danas i sutra najavio "destabilizaciju atmosfere".

- Danas (02.08.) promenlјivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i lokalne pojave kratkotrajne kiše i plјuskova s grmlјavinom. Ponegde se očekuje i pojava sugradice i grada, sa najvećom verovatnoćom na jugozapadu Srbije.
Maksimalna temperatura od 32 °S na severozapadu do 37 °S na jugu i istoku Srbije.

- U noći između petka i subote (02/03.08.) plјuskovi će lokalno biti izraženiji najpre na zapadu i severu Srbije.

- U subotu (03.08.) svežije, a tokom jutra i prepodneva nestabilna zona sa oblačnim razvojima će se izmeštati ka jugu i istoku, uslovlјavajući plјuskove s grmlјavinom, ali i lokalnu pojavu sugradice i grada, uz istovremeni prestanak padavina i stabilizaciju vremena na severozapadu zemlјe. Maksimalna temperatura od 27 do 34 °S.

Podsećamo, jako nevreme pogodilo je danas Vrnjačku Banju i Guču.

Na slici koja je objavljena na Instagram stranici 192_rs, vidi se kako je olujni vetar lomio granje u Vrnjačkoj Banji, koje su potom padalo po vozilima.

Snažno nevreme pogodilo je i Guču. Grad je tukao nekoliko minuta prestonicu trube dok na bini traju pripreme za najveću trubačku feštu.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading