VANREDNA SITUACIJA U OVOJ SRPSKOJ OPŠTINI ZBOG EKSTREMNIH VRUĆINA! Visoke temperature i paklene suše OPASNE po zdravlje

Autor:

Vesti

14.08.2024

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugotrajna suša izazvala probleme u vodosnabdevanju stanovništva i napajanju stoke

VANREDNA SITUACIJA U OVOJ SRPSKOJ OPŠTINI ZBOG EKSTREMNIH VRUĆINA! Visoke temperature i paklene suše OPASNE po zdravlje

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Opština Sjenica donela je odluku da zbog visoke temperature i suše proglasi vanrednu situacije na teritoriji Sjenice, objavljeno je na sajtu Opštine.

Navodi se da je dugotrajna suša izazvala probleme u vodosnabdevanju stanovništva i napajanju stoke.

Još početkom meseca Vojska Republike Srbije i opština Čajetina obezbedili su cisterne za meštane opštine Sjenica kako bi olakšale borbu sa sušom usled koje su nastali problem sa vodosnabdevanje.

Iako su radnici JKP "Vrela" svojim danonoćim radom pružali pomoć i cisterom dopremali vodu u najudaljenija mesta, to nije bilo dovoljno da se voda obezbedi za sva sušom pogođena sela.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, posle podne u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije, kao i ponegde u Vojvodini, moguć je lokalni razvoj oblačnosti i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, na jugu Banata i u Podunavlju i jak, istočni i jugoistočni, dok će se temperatura kretati od 17 do 41 stepen.  

U Beogradu će danas biti veoma toplo i sunčano vreme, sa slabim i umerenim vetrom i najvišom dnevnom temperaturom oko 39 stepeni.

RHMZ dodaje da se ponegde od sutra uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje retka (izolovana) pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom i temperatura koja će se kretati od 35 do 41 stepen.

Jače naoblačenje očekuje se tek početkom naredne nedelje, kao i osveženje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom u svim krajevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading