PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA! U ovom mestu u Srbiji suša napravila ozbiljne probleme, hitno se oglasili iz Opštine

Autor:

Vesti

13.08.2024

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Vanredna situacija se proglašava zbog visokih temperatura"

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA! U ovom mestu u Srbiji suša napravila ozbiljne probleme, hitno se oglasili iz Opštine

Foto: shutterstock

Opština Sjenica proglasila je vanrednu situaciju zbog visokih temperatura i suše na teritoriji te lokalne samouprave.

Kako se navodi, dugotrajna suša izazvala je probleme u vodosnabdevanju stanovništva i napajanju stoke.

- Vanredna situacija se proglašava zbog visokih temperatura koje su prouzrokovale sušu, što je dovelo do problema u vodosnabdevanju stanovništva i napajanja stoke, kao i finansijskih problema zbog čega Opština ne može da se izbori sa elementarnom nepogodom - navodi se na sajtu Opštine Sjenica.

Sjenica je grad u jugozapadnom delu Srbije, smešten u opštini Sjenica, u okrugu Nova Varos. Evo nekoliko ključnih informacija o Sjenici:

Geografski položaj: Sjenica se nalazi u planinskoj oblasti, u blizini granice između Srbije i Crne Gore, na visini od oko 1.000 metara nadmorske visine. Ovaj deo Srbije poznat je po svojoj hladnoj klimi i velikim količinama padavina tokom godine.

Priroda: Okružen je prelepim prirodnim pejzažima, uključujući planinske masive, šumske prostore i livade. To je područje bogato prirodnim lepotama, sa mnogim prilikama za planinarenje, biciklizam i druge aktivnosti u prirodi.

Klima: Sjenica je poznata po svojoj oštroj i hladnoj klimi, sa dugim i hladnim zimama, kao i hladnim letima. Zimi, temperature često padaju ispod nule, dok leti temperature obično ne prelaze 25 stepeni Celzijusa.

Gospodarstvo: Ekonomija Sjenice tradicionalno se oslanja na poljoprivredu, stočarstvo i šumarstvo. U poslednjim decenijama, turizam je postao sve značajniji, zahvaljujući prirodnim lepotama i mogućnostima za ekoturizam.

Kultura i tradicija: Sjenica je poznata po svojoj bogatoj kulturnoj baštini i tradiciji. Stanovnici se ponose svojim narodnim običajima i tradicionalnim manifestacijama, a poznata je i po specifičnim jelima, kao što su sirevi i pršut, koji su specijaliteti ovog kraja.

Stanovništvo: Grad ima relativno malu, ali raznoliku populaciju, a ljudi u ovom području su poznati po svojoj gostoljubivosti i prijateljskom duhu.

Sjenica je jedno od važnih mesta u Srbiji koje pruža jedinstvenu priliku za uživanje u prirodnim lepotama i tradicionalnoj kulturi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading