I DANAS TROPSKE TEMPERATURE: RHMZ izdao upozorenje zbog OVE POJAVE!

Autor:

Vesti

10.08.2024

06:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperature do 34 stepena

I DANAS TROPSKE TEMPERATURE: RHMZ izdao upozorenje zbog OVE POJAVE!

Foto: Shutterstock

Vreme

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavljuje novi toplotni talas koji će zahvatiti teritoriju Srbije, donoseći pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Maksimalne temperature danas će se kretati od 31 do 34 stepena, dok se za vikend i početak sledeće sedmice očekuje porast temperature i do 38 stepeni. Tek od srede se očekuje blago osveženje, sa temperaturama koje će se kretati do 36 stepeni.

Prognoza za Beograd: Sunčano i toplo vreme

U glavnom gradu Srbije danas će se očekivati pretežno sunčano vreme, uz slab do umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura biće od 18 do 20 stepeni, dok se najviša dnevna temperatura očekuje oko 33 stepena. Tokom narednih sedam dana, RHMZ prognozira pretežno sunčano i veoma toplo vreme, sa mogućim lokalnim pljuskovima s grmljavinom u brdsko-planinskim predelima.

Upozorenje na jak vetar

Sutra se očekuje slab do umeren, a na severu i istoku zemlje i povremeno jak severozapadni vetar. Najniže temperature biće od 15 do 21 stepen, dok će najviše dnevne temperature dostizati od 32 do 35 stepeni.

Uzimajući u obzir najavljene temperature, važno je pridržavati se saveta stručnjaka o zaštiti od visokih temperatura i izbegavanju izlaganja suncu u najtoplijem delu dana. Takođe, treba obratiti pažnju na hidrataciju organizma i boraviti u rashlađenim ili klimatizovanim prostorima.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading