VELIKE VRUĆINE PONOVO KUCAJU NA VRATA: Evo kakvo vreme nas očekuje danas!

Autor:

Vesti

09.08.2024

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperatura do 35 stepeni

VELIKE VRUĆINE PONOVO KUCAJU NA VRATA: Evo kakvo vreme nas očekuje danas!

Foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod najavio je novi toplotni talas koji će doneti visoke temperature od 31 do 35 stepeni širom Srbije. Ubrzo se očekuje da temperature dostignu i do 37 stepeni tokom vikenda i ponedeljka, dok se za utorak prognozira čak 40 stepeni. Ovo će biti izuzetno visoke temperature koje će zahtevati dodatne mere opreza i zaštitu od sunca.

Vremenska Prognoza za Brdsko-Planinske Predele

U brdsko-planinskim predelima danas se očekuje promenljivo oblačno vreme, sa mogućim kratkotrajnim kišama ili pljuskovima praćenim grmljavinom. Vetar će uglavnom biti slab do umeren, ali se očekuje kratkotrajno pojačanje severozapadnog vetra na severu i istoku tokom posle podneva. Temperature će se kretati od 14 do 22 stepena, dok se najviše temperature očekuju u rasponu od 31 do 34 stepena.

Vremenska Prognoza za Beograd

U glavnom gradu, danas se očekuje delimično oblačno vreme, koje će tokom dana preći u pretežno sunčano i toplo. Severozapadni vetar će biti slab do umeren. Najniža temperatura biće između 17 i 22 stepena, dok će najviša dostići oko 33 stepena. U narednim danima se očekuje slično vreme - pretežno sunčano i veoma toplo.

Krajem perioda, na severu i u brdsko-planinskim predelima postoji mogućnost lokalnog razvoja oblačnosti, praćenog kratkotrajnim kišama ili pljuskovima praćenim grmljavinom.

Ove visoke temperature zahtevaju oprez i pridržavanje saveta stručnjaka kako bi se izbegli potencijalni rizici po zdravlje. Uz to, važno je redovno hidrirati se i zaštititi kožu od sunca, posebno tokom najtoplijih delova dana. Svi građani se pozivaju da prate vremenske prognoze i pridržavaju se preporuka nadležnih institucija.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading