OPET PROMENA VREMENA! DO KRAJA DANA PLJUSKOVI U OVIM KRAJEVIMA SRBIJE: Pogledajte kad nas očekuje PAKLENIH 40 STEPENI

Autor:

Vesti

05.08.2024

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U noći između ponedeljka i utorka i tokom utorka preko Srbije će se sa severozapada premeštati veoma oslabljen hladni front

OPET PROMENA VREMENA! DO KRAJA DANA PLJUSKOVI U OVIM KRAJEVIMA SRBIJE: Pogledajte kad nas očekuje PAKLENIH 40 STEPENI

Foto: Shutterstock, Tanjug/Vladimir Šporčić, freesvg.com

U Srbiji danas preovladava ugodno toplo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Temperature u većem delu zemlje kreću se od 30 do 32°C, dok je osvežilo na severu Vojvodine, uz temperature oko 25 stepeni.

Do kraja dana u delovima Vojvodine i u delovima Beograda očekuje se kratkotrajna i lokalna pojava pljuskova, koji će se premeštati u severozapadnoj visinskoj struji, piše meteorolog Đorđe Đurić.

Ovi pljuskovi neće doneti značajnije padavine.

U noći između ponedeljka i utorka i tokom utorka preko Srbije će se sa severozapada premeštati veoma oslabljen hladni front.

On će i tokom večeri delovima Vojvodine doneti ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom, a do utorka ujutro pljuskova sa grmljavinom bilo bi u ostalim delovima severne i zapadne Srbije i na širem području Beograda, kasnije i u ostalim predelima.

Ipak, značajnije padavine ni tada se ne očekuju i padavine će biti ređa pojava. Tamo gde ih bude palo bi najviše do 5 litara kiše po kvadratnom metru, a u mnogim predelima ostaće suvo.

Maksimalna temperatura biće danas od 28 do 32°C, u Beogradu do 30°C.

Dakle, hladni front neće doneti Srbiji značajnije padavine, a njegov uticaj najviše će se osetiti u vidu blagog pada temperature vazduha i pojačanog severozapadnog vetra, koji će u Vojvodini i na istoku Srbije biti povremeno i jak.

Maksimalna temperatura u utorak biće do 29-30°C.

Pored ređe pojava padavina, u utorak se očekuje smena sunčanih i oblačnih intervala.

Od srede se očekuje sunčano i pravo letnje vreme, a svakim danom biće sve toplije.

Maksimalna temperatura tokom vikenda biće iznad 35°C, a sledeće sedmice i do 40°C.

Dakle, iako se noćas i sutra tek ponegde očekuje ređa pojava izolovanih padavina, značajnjih padavina u Srbiji neće biti narednih 15 dana, tako da se očekuje vrlo sušno vreme, uz intenzivniji toplotni talas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading