NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Popaljeni meteoalarmi! OVE DVE POJAVE PREDSTAVLJAJU OPASNOST!

Autor:

Vesti

06.08.2024

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno je pridržavati se saveta stručnjaka

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Popaljeni meteoalarmi! OVE DVE POJAVE PREDSTAVLJAJU OPASNOST!

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je građane na početak novog toplotnog talasa koji će zahvatiti našu zemlju. Prema najnovijim prognozama, u drugoj polovini sedmice očekuje se nagli porast temperatura, sa maksimalnim vrednostima koje će prelaziti 35 stepeni. U četvrtak i petak, temperature će se kretati od 31 do 35 stepeni, dok se za vikend i ponedeljak očekuju još više temperature, od 32 do čak 37 stepeni. Situacija će postati još ekstremnija od narednog utorka, sa najavom temperatura od 35 do čak 40 stepeni.

Beograd takođe pod uticajem vrućine

Beograd se takođe nalazi pod uticajem najavljenog toplotnog talasa. Prema upozorenju RHMZ-a, u glavnom gradu Srbije se očekuju maksimalne temperature do 34 stepena u četvrtak i petak, dok će za vikend i ponedelјak one dostizati od 35 do 37 stepeni. Od narednog utorka, Beograđane očekuje još veći toplotni udar, sa temperaturama koje će se kretati oko 38 stepeni.

Meteoalarm zbog ekstremnih temperatura

Republički hidrometeorološki zavod Srbije ističe da će meteoalarm biti uključen na teritoriji cele zemlje u četvrtak zbog očekivanih ekstremno visokih temperatura.

Foto: Printscreen/RHMZ

 

Osim toga, žuto upozorenje na grmljavinu biće na snazi u Jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

Foto: Printscreen/RHMZ

 

U četvrtak će meteoalarm biti uključen na teritoriji cele Srbije zbog ekstremno visokih temperatura, dok će vreme biti opasno u: Pomoravlju, Istočnoj Srbiji i Kosovu i Metohiji.

Foto: Printscreen/RHMZ

 

 

Građani se pozivaju da budu oprezni i da preduzmu neophodne mere kako bi se zaštitili od vrućine i mogućih vremenskih nepogoda.


S obzirom na najavljene temperature, važno je pridržavati se saveta stručnjaka i voditi računa o hidrataciji i zaštiti od sunca, posebno u vreme najvećih vrućina. Takođe, preporučuje se izbegavanje boravka na otvorenom tokom najtoplijeg dela dana, kako bi se smanjio rizik od toplotnog udara i drugih zdravstvenih problema uzrokovanih visokim temperaturama.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading