HITNO UPOZORENJE! IMA USLOVA ZA SUPERĆELIJSKE OLUJE! Za par sati u ove gradove stiže KRUPAN GRAD I OLUJNO NEVREME!

Autor:

Vesti

03.08.2024

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pljuskovi će biti sa mogućnošću da se protegnu u širinu od oko 50 km.

HITNO UPOZORENJE! IMA USLOVA ZA SUPERĆELIJSKE OLUJE! Za par sati u ove gradove stiže KRUPAN GRAD I OLUJNO NEVREME!

Foto: Printscreen/Youtube

U narednim satima očekuje se intenziviranje atmosferskih uslova na jugozapadu Srbije, s tim da će se ovaj sistem do popodneva proširiti i na jug Srbije. U Zlatiborskom, Raškom i Moravičkom okrugu će se tokom popodneva razviti najintenzivniji pljuskovi, sa najvećom verovatnoćom duž granice sa Crnom Gorom. Na ovim područjima, pljuskovi će biti najsnažniji i najčešći, sa mogućnošću da se protegnu u širinu od oko 50 km.

Kada se sistem premesti, sledeća područja na kojima se očekuje razvoj oluja su Kosovo i Metohija, jug Rasinskog i Nišavskog okruga, kao i Jablanički, Pirotski i Pčinjski okrug. Ove oblasti će najverovatnije biti pogođene olujama, naročito duž planinskih predela gde su uslovi povoljniji za razvoj takvih meteoroloških fenomena.

Pored višećelijskih oluja sa jakim pljuskovima, uslovi su povoljni i za formiranje superćelija koje mogu doneti krupne gradove i olujne vetrove. Ovakve organizovane oluje su najverovatnije na jugozapadu Srbije, ali se slični uslovi mogu javiti i u južnim okruzima.

Što se tiče severnijih delova zemlje, nestabilna vazdušna masa sa tačkama rose oko 20 °C proteže se sve do rečnih tokova Save i Dunava. Međutim, šanse za pljuskove van navedenih okruga su minimalne. Severni vetar će do kasnog popodneva potisnuti ovu nestabilnu vazdušnu masu ka jugu Srbije, što će uticati na meteorološke uslove u ostatku zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading