PRE "PAKLA" STIŽE NEPRIJATNO OSVEŽENJE! Naredni dani u znaku oluja sa grmljavinom! Evo koji delovi Srbije su prvi na udaru

Autor:

Vesti

31.07.2024

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Hladni front" hrli ka Balkanu, udar se očekuje svakog časa!

PRE "PAKLA" STIŽE NEPRIJATNO OSVEŽENJE! Naredni dani u znaku oluja sa grmljavinom! Evo koji delovi Srbije su prvi na udaru

Foto: Shutterstock, Freesvg.org

Četvrtak - Najtopliji dan nedelje

Ovog četvrtka očekuje nas tropski toplo vreme širom Srbije, osim na jugu i istoku gde će vrhunac toplote biti zabeležen tek u petak. Jutro će biti sveže i prijatno, osim u Beogradu gde se očekuje toplo jutro. Minimalne jutarnje temperature kretaće se od 10 do 20°C, dok će maksimalne dnevne vrednosti biti između 34 i 37°C, dok će u prestonici dostići 36°C.

Promena vremena u petak

U petak nas očekuje promena vremena na severu i zapadu zemlje, sa prodorom hladnog fronta koji će doneti osveženje u odnosu na prethodni dan.

Toplo vreme sa pljuskovima

U petak se očekuju pljuskovi praćeni grmljavinom u Vojvodini, dok će tokom dana biti prisutni i u ostalim severnim, centralnim i zapadnim delovima zemlje, uz prolazno pojačan severozapadni vetar. Maksimalne temperature će se kretati od 28°C na severozapadu do 38°C na jugoistoku Srbije.

Vikend - Ugodnije i prijatnije vreme

Za vikend se očekuje dosta ugodnije i prijatnije vreme, sa maksimalnim temperaturama oko 30°C. U subotu će u Vojvodini biti suvo i vedro, dok se u ostalim delovima zemlje očekuje promenljivo oblačno vreme sa kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom.

Uvod u novi toplotni talas

Sledeće sedmice nas očekuje sunčano i pravo letnje vreme, što će biti uvod u novi toplotni talas. Maksimalne temperature će se kretati od 30 do 35°C, a oko 10. avgusta očekuje se vrlo toplo vreme, sa temperaturama koje će dostizati čak 40°C.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading