POSLE "PUSTINJSKOG ZAGRLJAJA" STIŽE ŠOK! POPADAĆEMO OD VREMENSKOG ROLERKOSTERA! Meteorolog Čubrilo upozorio kako ulazimo u avgust! Nije dobro

Autor:

Vesti

27.07.2024

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polovina avgusta je ključna!

POSLE "PUSTINJSKOG ZAGRLJAJA" STIŽE ŠOK! POPADAĆEMO OD VREMENSKOG ROLERKOSTERA! Meteorolog Čubrilo upozorio kako ulazimo u avgust! Nije dobro

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

Stabilno vreme u naredne dve nedelje

U najnovijoj vremenskoj prognozi za Srbiju, meteorolog Marko Čubrilo najavljuje stabilno vreme u naredne dve nedelje.
Očekuje se da će period bez konkretnih padavina trajati sve do oko 12. avgusta, sa retkim pljuskovima koji su mogući samo u ponedeljak i oko 4. avgusta.

Toplo vreme do polovine avgusta

Danas i sutra se očekuje pretežno sunčano i toplo vreme, sa maksimalnom temperaturom koja lokalno može dostići čak +38 stepeni Celzijusa. Međutim, krajem dana sutra stiže oslabljen hladan front na severozapad regiona, donoseći mogućnost retkih grmljavinskih pljuskova ili lokalnih nevremena.

Promenljivi vremenski uslovi u narednim danima

U toku noći ka ponedeljku i u ponedeljak tokom dana očekuje se svežije vreme, sa retkim pojavama pljuskova, posebno na severozapadu regiona. Vetar će početi da duva sa severozapada, a duž obale Jadrana će se očekivati prolazna bura. Početkom sledeće nedelje, temperature će biti prijatnije, ali će se ponovo vratiti toplije vreme u drugom delu nedelje, sa maksimumima od +28 do +32 stepena Celzijusa, a na jugu čak do oko +36 stepeni Celzijusa. Novo prolazno osveženje uz ređe pljuskove je moguće oko 4. avgusta.

Sumirajući najnoviju vremensku prognozu, možemo zaključiti da nas očekuje toplo i sušno leto u narednim nedeljama, sa retkim pojavama pljuskova. Stabilno vreme će obeležiti period do oko 13. avgusta, dok se konkretnije osveženje uz češće padavine ne očekuje u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading